|

Kıdem tazminatını artırmanın yolu

Çoğu çalışan kıdem tazminatının brüt ücretten ibaret olduğunu sanıyor. İşten isteği dışında ayrılınca, hak ettiği tazminatı da buna göre hesaplayıp, ödenen tutarı kabul ediyor. Peki kıdem tazminatınızı nasıl artıracaksınız?

Yeni Şafak
08:37 - 27/10/2017 Cuma
Güncelleme: 08:47 - 27/10/2017 Cuma
Diğer
Maaşlar düşükten gösteriliyorsa, bordroda gerçek maaşınız yoksa aldığınız fazla parayı gösterir belgeleri mutlaka saklayın.
Maaşlar düşükten gösteriliyorsa, bordroda gerçek maaşınız yoksa aldığınız fazla parayı gösterir belgeleri mutlaka saklayın.

Örneğin; asgari ücret alan işçi bir yıl sonra işten çıkarılırsa eline 1764 TL kıdem tazminatı geçer. Tazminattan sadece Damga Vergisi kesiliyor. İşçi sadece bu ücreti kabul ederse eksik ödeme almış olur.

BRÜTÜ KONTROL ET

Brüt maaşa nelerin dahil olduğu çok önemli. Kıdem tazminatına esas olarak alınan brüt maaş çalışanların bordrolarında belirtiliyor ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bildiriliyor. Birçok işyeri hile yaparak gerçek maaş yerine bordrolara asgari ücret yazıyor ve SGK’ya bunun üzerinden prim ödüyor. Bu yolla çalışanın daha az tazminat almasına neden oluyor.


HAKKINI ARA

  • Maaşlar düşükten gösteriliyorsa, bordroda gerçek maaşınız yoksa aldığınız fazla parayı gösterir belgeleri mutlaka saklayın. Bu belgelerle arabulucuya başvurup tazminatınızı artırabilir ve gerçek maaşınız üzerinden alabilirsiniz. İşçinin ücreti ne kadar olursa olsun tazminatın yıllık tutarı 4732 lirayı aşamıyor.

HANGİ ÖDEMELER TAZMİNATA DAHİL?

#Kıdem tazminatı
#Brüt
#Arabulucu
#Kıdem tazminatını artırmanın yolu
6 yıl önce