Kilosu 900 liraya bal

Yeni Şafak
12:24, 28/11/2016, PazartesiG: Güncelleme: 12:49, 28/11/2016, Pazartesi
DHA
Kilosu 900 liraya bal

Rize'nin İkizdere İlçesi'nin 2 bin 300 rakımlı Ballıköy Köyü'nde üretilen Anzer balında bu yıl 2 tonu aşan üretim gerçekleştirildi. Tarihinin en verimli sezonunu geçiren ve kilosu 900 liraya satılan balların tamamı için sipariş alındı.

Ballıköy'e bağlı Anzer Yaylasında Haziran ayında 200 üretici 3 bin kovanda bal üretimine başladı. Ağustos ayı sonuna doğru sağımı yapılan ballar tahlil için Hacettepe Üniversitesi'ne gönderildi. Hava koşullarının iyi gitmesi ile birlikte 2 tonu aşan bal tahlilinden olumlu rapor alındı. Anzer balı için binden fazla kurum ve kuruluş ile kişiler bal siparişi vermişti. Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kilosu 900 liradans atılan ballar için bu yıl ilk kez siparişlerin tamamını karşılayacak.



Konuyla ilgili açıklama yapan Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Osman Civelek, bu yıl hava koşullarına bağlı olarak üretimde çok verimli bir sezon geçirildiğini belirterek, "2 ton dolayında bal üretimi gerçekleştirildi. Yoğun sipariş almıştık. Hastalara öncelik vererek siparişleri göndermeye başladık. Devlet protokolü de bal siparişi vermişti. Rize Valiliği aracılığı ile Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Bakanlıklara bal siparişlerini gönderdik. Bu yıl tüm talepleri karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.



SAHTECİLİĞE KARŞI ÜST DÜZEY GÜVENLİK


Anzer balının taklit edilmesine yönelik üst düzey güvenlik tedbirleri aldıklarını ifade eden Civelek, "Her yıl bal ambalajlarını değiştiriyoruz. Demir ve kurşun ile ıslak mühürlü bal kavanozları barkot etiketi ile satışa sunuluyor. Balların taklit edilmesinin önüne geçmeyi amaçladık. Vatandaşlarımız bal alırken kooperatifimizle irtibata geçmeli" diye konuştu.



Civelek, Asya ve Avrupa ülkelerinin büyükelçiliklerinin de bal siparişi verdiğini belirterek 14 ülkeye bal gönderdiklerini de sözlerine ekledi.



ANZER BALI


İkizdere'nin 2 bin 300 rakımlı Anzer Yaylası'ndaki Ballıköy Köyü'nde yaklaşık 3 bin kovanda arıcılık yapılıyor. Hava şartları ve çiçek florasının çok değişken olması nedeniyle yıllık bal üretimi düşük miktarlarda üretiliyor. Anzer balının solunum hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiği belirtiliyor. Anzer yaylası, kendine özgü 40 endemik çiçek türünün yanı sıra yüzlerce çeşit bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Yurtiçi ve yurt dışından talep olan Anzer balı, önceden sipariş alınarak sınırlı miktarda satılıyor.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026