|

Kırgızlar ticaret kapısını Türk iş dünyasına açtı

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2015 Cuma
Güncelleme: 01:03 - 18/12/2015 Cuma
Yeni Şafak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye ve Kırgızistan arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine yönelik “Perşembe Toplantıları” kapsamında “Türkiye - Kırgızistan İş Forumu” etkinliğini gerçekleştirdi. Kırgızistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Renat Tuleberdiev, devlet büyüklerinin Kırgızistan ve Türkiye arasındaki iş birliğinin derinleştirilmesini istediğini söyledi. Enerji alanında da Kırgızistan'ın büyük imkanlara sahip olduğunu belirten Tuleberdiev, Rusya, Çin, Özbekistan ve Kazakistan gibi piyasalara yakınlıklarının vazgeçilmez unsur olduğunu belirterek, Türk iş adamlarının bunu dikkate almasını istedi.



'TÜRKLER KENDİ EVİNDE GİBİ'


Kırgızistan Cumhuriyeti Yatırım Ajansı Başkanı Almaz Sazbakov da, Türk iş adamlarının ülkelerinde neredeyse bütün sektörlerde faaliyet gösterdiğini kaydetti. Sazbakov, “Türk iş adamları ülkemizde kendini çok rahat hissediyor. Bizde mülkiyeti koruma kanunları da çok iyi belirlenmiştir. Alt yapımız da çok rahat iş yapılabilir. Kendi ülkenizdeki gibi rahat edebilirsiniz. Burada bu sistemi oluşturmak için ayrıca güç sarf etmeyeceksiniz” dedi.



Olpak'tan sert 17 Aralık çıkışı


MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, paralel yapının hükümete yönelik olarak düzenlediği 17 Aralık darbe girişimini, dünkü yıl dönümünde bir kez daha sert bir dille eleştirerek, “17 Aralık'lara karşı çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu. MÜSİAD Başkanı Olpak, 17-25 Aralık darbe girişimleri ile ilgili yaptığı açıklamada özetle şunları dile getirdi: 17 Aralık ile başlayıp, 25 Aralık ile devam eden darbe girişimine de, derhal ve net bir şekilde karşı çıkan iş alemindeki tek STK MÜSİAD'tır. MÜSİAD olarak, geçmişte, siyasetin ve yargının iş alemi üzerinde oluşturduğu haksız tahakküme ve adaletsizliğe niçin ve nasıl karşı çıktıysak, bugün ve gelecekte de, iş aleminin ya da başka oluşumların, siyasetin ya da yargının üzerinde oluşturmak isteyeceği haksız tahakkümlere ve tersine tahakkümlere de karşı çıkmaya devam edeceğiz.


#Kırgızistan
#17 Aralık
#Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği
#Türkiye - Kırgızistan İş Forumu
8 yıl önce