|

KOBİ'lere 1.5 milyon lira destek

KOBİ’lerin orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında işbirliği yapmalarını hedefleyen KOSGEB, yeni bir destek programını hayata geçiriyor. Proje kapsamında KOBİ’lere üst limiti 1.5 milyon lira olan destek verilecek.

Yeni Şafak
08:00 - 23/07/2017 Pazar
Güncelleme: 08:05 - 23/07/2017 Pazar
Diğer
Orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarındaki ortak imalata yönelik projeler için ise destek üst limiti bir milyon 500 bin olarak belirlendi.
Orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarındaki ortak imalata yönelik projeler için ise destek üst limiti bir milyon 500 bin olarak belirlendi.

KOSGEB, ‘İşbirliği Güç Birliği Destek Programı’nın startını verdi. 6 aydan 24 aya kadar verilecek destek programıyla KOBİ’lerin işbirliği-güç birliği anlayışıyla bir araya gelmesi hedefleniyor. Proje kapsamında KOBİ’lerin ortak tedarik, ortak tasarım, ortak pazarlama, ortak laboratuvar, ortak imalat, ortak hizmet sunumu gibi konularla orta-yüksek ve yüksek teknolojili üretim yapması hedefleniyor.

EN AZ 3 İŞLETME ŞARTI

Programa başvuracak KOBİ’lerin ortaklık modelleri için de bazı şartlar aranıyor. Buna göre, proje ortağı işletmeler mevcudiyetlerini koruyarak kurulacak işletici kuruluşa ortak olacak. Proje ortağı işletmelerin bir kısmı ya da tamamı kendilerini feshederek kurulacak işletici kuruluşa dahil olacak. Ya da proje ortağı işletmelerin bir kısmı kendilerini feshederek ortaklardan birinin bünyesinde birleşmesi gerekecek. Ayrıca, proje başvurusunda, işbirliği-güç birliği amacı ile en az 5 işletmenin bir araya gelmesi şartı aranacak. Projenin, orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında gerçekleştirilecek olması durumunda ise en az 3 işletmenin bir araya gelmesi yeterli olacak.

KALİTE YÜKSELTİLECEK

Proje kapsamında KOBİ’lerin hammadde, ara mamul, mamul, lojistik ve diğer hizmetleri daha hızlı ve ucuz temin edebilmeleri için ortak tedarik, üretim ve hizmet sunumu yapmaları desteklenecek. KOBİ’lerin ürün ve hizmet kalitelerini yükseltmek, ulusal ve uluslararası pazar paylarını artırmak, marka imajı oluşturmak, uluslararası pazarın ihtiyaçlarına cevap vermelerini sağlamak amacıyla ortak pazarlama yapmaları teşvik edilecek.

300 bin lirası geri ödemesiz

Akşam'ın haberine göre, program kapsamında destek üst limiti 1 milyon lira olarak belirlendi. Bu tutarın 300 bin lirası geri ödemesiz olacak. Orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarındaki ortak imalata yönelik projeler için ise destek üst limiti bir milyon 500 bin olarak belirlendi. Bu tutarın da 300 bin lirası geri ödemesiz olacak. Bu destekler bölgelere göre de değişiklik gösterecek.

Ürün tasarımı teşvik edilecek

Firmaların ürün ve hizmet standartlarını geliştirmeleri amacıyla ortak laboratuvar da desteklenecek konular arasında. Bunların yanı sıra müşteri istekleri ve pazarın talebi doğrultusunda ürün ve hizmet geliştirmeleri, ürettikleri ürün ve hizmetleri yeni pazarlara sunmaları amacıyla ortak tasarım ve maliyet düşürücü ve rekabet avantajı sağlayıcı nitelikteki projelerle orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında ortak imalata yönelik gerçekleştirilecek projeler desteklenecek.

#KOBİ
#Destek
#Teknoloji
#KOSGEB
#İşbirliği Güç Birliği Destek Programı
7 yıl önce