|

KOBİ’lere desteği 14 milyara ulaşacak

KGF’nin desteklediği KOBİ’lere kredi yağıyor. KGF’nin KOBİ’lere adeta oksijen olduğunu söyleyen VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ersin Özoğuz, “KOBİ'lere bu yıl sonuna kadar toplam desteğimiz 14 milyara ulaşacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:40 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
​KOBİ’lere desteği 14 milyara ulaşacak
​KOBİ’lere desteği 14 milyara ulaşacak

Küçük ve Orta Boy İşletmeler’in (KOBİ) Kredi Garanti Fonu’dan (KGF) aldığı pay VakıfBank'ta yüzde 94’ü buldu. 330 bin işletmeye kredi sağlayan fon KOBİ’lere adeta oksijen oldu. KGF hakkında bilgi veren ve kendi bankalarının çalışmalarını aktaran VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ersin Özoğuz, 17 milyar liraya ulaştıklarını belirtti.

KGF KOBİ’YE OKSİJEN OLDU

KGF teminat yetersizliği yaşayan KOBİ’lerin kullanacakları kredilere belirli oranlarda kefalet vermesiyle, KOBİ’lerin finansman kaynağına daha rahat erişmelerini sağladığını ifade eden Özoğuz, “Hükümetimizin uyguladığı politikalar ile ülkemizin büyüme performansının ivme kazandığını ve bu süreçte özellikle KGF kapsamında kullandırılan kredilerin oldukça önemli bir role sahip olduğunu görüyoruz. 250 milyar liraya yükseltilmiş olan kefalet tutarı sayesinde ödeme güçlüğü çeken ya da faaliyetlerini borçları nedeniyle sürdürmekte zorlanan KOBİ’lere adeta oksijen desteği sağlayan KGF destekli krediler, bölgesel kalkınmaya, üretimin çeşitlenmesine önemli katkılar sunuyor. Yeni istihdam alanları açılması bakımından da oldukça önemli bir rol üstleniyor” şeklinde konuştu.

VAKIFBANK TOPLAM
17 MİLYARA ULAŞTI

VakıfBank’ın elini her zaman taşın altına koyduğunu aktaran Ersin Özoğuz, ikinci çeyrekte KGF kapsamında en çok kredi kullandıran banka olduklarının altını çizdi. Özoğuz sözlerine şöyle devam etti: "Her zaman KOBİ’lerimizin ve reel sektörün yanında olan bankamız, toplam 17 milyar liralık bakiyeyle, KGF kapsamındaki kredi kullandırımında da lider bankalardan biri konumuna yükseldi. Kredilerin aktifler içindeki payı bakımından yüzde 71’lik oranla rakip bankalar arasında birinci sırada yer almamız, milli ekonomiye verdiğimiz desteğin boyutunu en net biçimde gösteriyor. Sektör ayrımı gözetmeksizin, tüm KOBİ’lerimize finansman desteği sağladığımız bu önemli fırsattan en fazla yararlananların başında imalat ve ticaret yapan şirketlerin geldiğini söyleyebiliriz.”

  • Kredinin %94’ü Kobi’ye gidiyor
  • Kendilerinin verdiği desteklerde KGF kefaletinden yararlanan şirketlerin yüzde 94’ünün KOBİ ölçeğindeki şirketler olduğunu aktaran VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ersin Özoğuz, “Kalan yüzde 6’lık kısımda ise daha büyük ölçekli firmalar yer almaktadır. KOBİ tanımının geniş kapsamı göz önünde bulundurulduğunda Bankamızın KOBİ’lere sağlamış olduğu desteğin boyutları da daha net şekilde anlaşılmaktadır. Yılsonu itibarıyla KGF kefaleti ile mevcut Hazine Desteği kapsamında KOBİ’lere kullandırdığımız kredilerin 14 milyar lirayı aşmasını bekliyoruz. KGF kefaletli kredilerde VakıfBank olarak, yaygın şube ağı ve deneyimli müşteri temsilcisi kadromuzun sağlamış olduğu avantajlar ile yararlanıcılara sunmuş olduğumuz destek müşteri memnuniyetinde bankamızı öne çıkarmıştır”diye konuştu.
#KOBİ
#Ersin Özoğuz
7 yıl önce