|

KOBİ'ye kaynak dışarıdan geldi

VakıfBank KOBİ ve esnafın kullanımı için uluslararası finansal kurumlardan da kaynak temini konusunda yoğun gayret gösteriyor. Banka bu kapsamda şimdiye kadar 300 milyon avronun yanında 110 milyon dolar ek kaynak sağladı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:58 - 8/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
​KOBİ'ye kaynak dışarıdan geldi
​KOBİ'ye kaynak dışarıdan geldi

VakıfBank, ülke ekonomisinin dinamik gücü olan KOBİ ve esnafın finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla temin ettiği bu kaynakları işletme sermayesi ihtiyacı finansmanından kadın girişimciliğine, tarımsal faaliyetlerin finansmanından yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği finansmanına kadar birçok alanda uygun koşullarda KOBİ ve esnafın kullanımına sunuyor.

KOBİ’LER ÜLKE EKONOMİMİZİN KALDIRACIDIR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ersin Özoğuz, “Ülkemizde faaliyet gösteren KOBİ, ticari ve kurumsal nitelikli firmaların işletme, ihracat ve yatırım ihtiyaçlarının finansmanını sağlamak için kaynak temini konusunda büyük bir özenle çalışmalarımızı yürütüyoruz. KOBİ’ler, ülke ekonomimizin kaldıracı konumundadırlar ve bu sebeple şimdiye kadar KOBİ’lerimiz için bankamız kaynaklarının yanı sıra Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Dünya Bankası, Alman Kalkınma Bankası gibi kurumlardan önmeli oranlarda kaynak temini sağladık. KOBİ’lerimizin finansman ihtiyaçlarını daha uygun maliyetli kredilerle karşılamak amacıyla yurt dışı finans kurumlarından elde ettiğimiz kredilere önümüzdeki dönemde de ağırlık vererek, KOBİ ve üreticilerimize yeni kredi kaynakları sunmayı planlıyoruz” dedi.

  • TURSEFF’E DAHİL OLAN İLK BANKA
  • VakıfBank Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı’nın (TurSEFF) ikinci aşamasında (2013-2016) finanse edilmiş en başarılı yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinin ödüllendirildiği TurSEFF Sürdürülebilir Enerji Mükemmellik Ödülleri Töreni’nde “Enerji Verimliliği Finansmanında Lider Banka” ödülüne layık görüldü. Ayrıca TurSEFF III programına dâhil olan ilk banka olarak önemli bir başarıya imza attı. Bunların yanısıra VakıfBank, Dünya Bankası KOBİ Enerji Verimliliği Kredi anlaşması kapsamında da, enerji hizmeti şirketlerinin (ESCO) enerji performans sözleşmesi kullandığı enerji verimliliği projelerine ilk ESCO finansmanını sağlayan banka oldu.
#VakıfBank
#Tükiye
#KOBİ
6 yıl önce
default-profile-img