|

Köprü cezalarında iade başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, köprü geçiş ihlalleri nedeniyle kesilen idari cezalarda iade sürecini başlattıklarını söyledi. Albayrak, “Vatandaşlarımızın iade için 28 Şubat 2019 tarihine kadar, kendilerine en yakın vergi dairesine başvurmaları yeterli olacaktır” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:48 - 12/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Söz konusu iadeler, 29 Mart'a kadar tamamlanacak. (ARŞİV)
Söz konusu iadeler, 29 Mart'a kadar tamamlanacak. (ARŞİV)

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, köprü geçiş ihlalleri nedeniyle kesilen idari cezalarda iade sürecini başlattıklarını, bunun için 28 Şubat'a kadar vergi dairelerine başvurmanın yeterli olacağını bildirdi.

Bakan Albayrak, söz konusu duyuru Twitter hesabından iade sürecine ilişkin bilgi veren bir infografik ile birlikte gerçekleştidi. Buna göre, 2 Kasım 2016-31 Aralık 2018 döneminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden araç sınıfları itibarıyla kullanılması yasak olduğu halde geçiş yapan araçlara ilişkin çıkarılan kanun gereğince ceza verilmesi gereken kişilere idari para cezası verilmeyecek, verilmiş olanlar tebliğ edilmeyecek, tahsil edilen idari para cezalarının iadesi yapılacak. Söz konusu iadeler, 29 Mart'a kadar tamamlanacak.

#Berat Albayrak
#Köprü
#Ceza
#İade
5 yıl önce