|

Kore ziyaretinde gündem yatırım

Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Hong-Ghi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkelerine yapacağı ziyaretin ekonomik ilişkileri de geliştireceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/05/2018 Salı
Güncelleme: 01:03 - 1/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Choi, turizm alanında da iki ülke ilişkilerinin gelişmesini istediklerinin altını çizerek, turizm alanındaki önemli yatırımlara da dikkat çekti.
Choi, turizm alanında da iki ülke ilişkilerinin gelişmesini istediklerinin altını çizerek, turizm alanındaki önemli yatırımlara da dikkat çekti.

Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Choi Hong-Ghi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Kore'ye düzenleyeceği ziyaretin iki ülke arasındaki iş birliğini geliştireceğini belirterek, "Ziyarette önemli konu başlıkları, yatırımlar ve savunma sanayisi projelerindeki iş birlikleri olacak. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük firmalarla birebir görüşme yapması planlanıyor" dedi. Büyükelçi Choi, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Devlet Başkanı Moon Jae-in'in davetlisi olarak, iş insanlarının da içinde yer aldığı heyetle 2-3 Mayıs'ta Kore'de olacağını söyledi.

STA RAKAMLARI ATEŞLEDİ

Choi, Güney Kore ve Türkiye arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması (STA) kapsamında mal ticaretinin kademeli olarak serbestleştirilmesine ilişkin Mal Ticareti Anlaşması'nın 2013'te yürürlüğe girdiğini ifade ederek, bu tarihten sonra iki ülke arasındaki ticaret hacminde devamlı bir artışın gözlemlendiğini bildirdi. Hizmet ticareti ve yatırıma yönelik anlaşmaların da imzalandığına ancak iç onay sürecinin tamamlanmasının beklendiğine işaret eden Choi, "Yatırım ve hizmet ticaretine ilişkin anlaşmalar Kore meclisinde onaydan geçti, top Türkiye'de. Anlaşmayla ilgili birkaç anlaşmazlık vardı. Kore tarafı Türkiye'nin isteklerini kabul etti. Şimdi engel kalmamış durumda. Anlaşmaların en kısa zamanda yürürlüğe girmesini istiyoruz" diye konuştu.

#Güney Kore
#Yatırım
6 yıl önce