|

Körfez Türkiye'ye aktı

Katar Krizi’nin teğet geçtiği İstanbul, Körfez’den turist akınına uğradı. Son üç haftadır Arap turistlerin etkisiyle oteller % 100 doldu, fiyatlar % 25 arttı. 2012 doluluğu yakalandı

Yeni Şafak
07:39 - 12/09/2017 Salı
Güncelleme: 07:45 - 12/09/2017 Salı
Diğer
Arap turistin yüzde 25'ini İran, yüzde 75'ini de Körfez ülkeleri karşılıyor
Arap turistin yüzde 25'ini İran, yüzde 75'ini de Körfez ülkeleri karşılıyor
Geçen yıl yaşanan terör saldırıları ve hain darbe girişiminden en büyük yarayı alan İstanbul turizmi, 2017'de hızla toparlanıyor. Arap turistlerin yoğun ilgisi nedeniyle son üç haftadır İstanbul otellerinde yer bulmak neredeyse imkânsızlaştı. Katar krizinin ardından
"Bölgeden gelen turistte düşüş olur mu?"
diye endişelenen turizmcilerin yüzü gülüyor. Çünkü en büyük turist akını Körfez'den yaşanıyor.
"Arap turistin yüzde 25'ini İran, yüzde 75'ini de Körfez ülkeleri karşılıyor"
diyen turizmciler, Körfez'de başı Suudi Arabistan'ın çektiğini, bunu Kuveyt, Katar, Umman ve Bahreyn'in takip ettiğini belirtiyor. Turizmciler, artan dolulukların fiyatları da ortalama yüzde 25 artırdığını söylüyor.
SUUDİLER İLK SIRADA
  • TÜROB Başkanı Timur Bayındır, temmuz-ağustos aylarında İran ve Körfez bölgesinden gelen turistin etkisiyle İstanbul'un yüksek doluluk oranlarını yakaladığını söyledi. Körfez'in yanı sıra Irak, Cezayir ve Libya'nın da doluluklara katkı sağladığını aktaran Bayındır, "Bu ülkelere kapıda elektronik turist vizesi veriliyor. Bu kolaylık da o ülkelerden gelen turist sayısını artırdı" diye konuştu.
2012 DOLULUĞU YAKALANDI

Sabah'ın haberine göre, bir otelin CEO'su Emrullah Akçakaya da, "Sektör en yüksek doluluğu 2012 Temmuz-Ağustos aylarında yakalamıştı. Bu yıl benzer oranları gördük" dedi. Yabancı turistin yanı sıra ekonomideki iyileşmeye paralel iç pazarın da canlandığını anlatan Akçakaya, bunun da doluluğa yüzde 10 katkı sağladığını aktardı.

İSTANBUL KATAR'DA GÖZDE
  • Ortadoğu'nun tur operatörlerinden birinin CEO'su Muhannad Qarashuli, bayram döneminde tüm otellerin yüzde 100 dolduğunu söyledi. "Birleşik Arap Emirlikleri hariç Körfez'deki tüm ülkeler İstanbul'a geldi" diyen Qarashuli, Katar Krizi'nin sektörü çok etkilemediğini ifade etti. Qarashuli, "Katarlı iş ortaklarımız ülkede en çok görülmek istenen destinasyonların İstanbul ve Londra olduğunu söylüyor" ifadelerini kullandı.
#Körfez
#Turist
#Katar
7 yıl önce