|

Körfez ülkeleri Türkiye'ye gelecek

Körfez ülkeleri iş birliği için Türkiye'ye gelecek. Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu tanıtım toplantısı Ankara'da yapılacak.

Yeni Şafak
12:22 - 6/09/2015 Pazar
Güncelleme: 09:41 - 6/09/2015 Pazar
AA

Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu, Ankara'da düzenlenecek basın toplantısıyla tanıtılacak.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) yapılan yazılı açıklamaya göre, aralık ayında düzenlenecek Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumuna ilişkin tanıtım, TOBB İkiz Kulelerde yarın düzenlenecek basın toplantısı ile yapılacak.



Toplantıya, TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz, Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) Genel Sekreteri Abdurrahman Al Naqi ve IFP Katar Direktörü Goerge Ayache katılacak.



Forum'un, Körfez iş adamları ile Türk iş dünyası arasındaki ikili ekonomik ilişkilere ivme kazandırması, aynı zamanda yeni iş birliği ve yatırım olanakları açması bekleniyor.



Körfez ülkelerinden geniş katılım bekleniyor


Hazırlıkları süren Forum, TOBB ve FGCCC iş birliğinde, IFP Katar organizasyonu ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) desteğiyle 9-10 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.



Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Umman ve Kuveyt'in ticaret ve sanayi odaları, birlik ve federasyonlarının oluşturduğu FGCCC ile düzenlenecek İş ve Yatırım Forumu'na Türkiye ve Körfez ülkelerinden iş ve finans dünyasından geniş katılım bekleniyor.



Forum kapsamında, altyapı, mega projeler, teknik müşavirlik, tarım, gıda güvenliği, yenilenebilir enerji, petrol ve gaz sektöründe karşılıklı iş birliği imkanları, şirket kurma koşulları ve kadın girişimciliğini teşvik konuları ele alınacak.



Ayrıca firmalar arasında eğitim, lojistik, tarım, gıda, bankacılık ve finans, petrol, gaz, enerji, sağlık turizmi, altyapı ve teknik müşavirlik ve savunma sanayi sektörleri başta olmak üzere ikili iş görüşmeleri yapılacak.

#TOBB
#Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu
#Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi
9 yıl önce