|

KOSGEB ülke sınırını aştı

KOSGEB, bugüne kadar 60 ülkenin 73 kuruluşu ve 5 uluslararası örgütüyle biraraya gelerek KOBİ’leri dünyaya açma yolunda önemli işbirliklerine imza attı. KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, Türkiye’nin KOBİ Politikası Endeksi’nde bölgesel liderliğe sahip olduğunu aktardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:55 - 8/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
​KOSGEB tecrübesini paylaşıyor
​KOSGEB tecrübesini paylaşıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, KOSGEB'in bugüne kadar 60 ülkenin 73 kuruluşu ve 5 uluslararası örgütle toplam 78 mutabakat zaptı ve bu kapsamda gerçekleştirilebilecek faaliyetleri tanımlayan 7 eylem planı imzaladığını bildirdi.

KOSGEB'in, KOBİ'ler alanında elde ettiği bilgi ve deneyimini, kurulan iş birlikleriyle yurt dışındaki muadil kurum ve kuruluşlara aktardığını anlatan Uzkurt, böylece Türkiye'nin tanınırlığına katkı sağladıklarını söyledi. KOBİ'lerin ticaret hacminin artmasına yönelik faaliyetleri desteklerken, iş birliği yapılan muadil kurumların iyi uygulamaları ışığında kurumsal kapasitelerini de geliştirdiklerini belirten Uzkurt, KOSGEB'in birçok ülkede örnek alınmaya başlandığını kaydetti.

TECRÜBESİNİ PAYLAŞIYOR

Türkiye'yi, geçen yıl Afganistan, Endonezya, Etiyopya, Gambiya, Katar, Kenya, Kolombiya, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Rusya Federasyonu, Somali, Sudan, Tataristan, Tayland ve Ürdün olmak üzere 16 ülkenin heyetlerinin ziyaret ettiğini aktaran Uzkurt, bu heyetlerle iş birliği alanlarını görüştüklerini ve tecrübelerini paylaştıklarını dile getirdi.

‘KOBİ ENDEKSİ’ LİDERİ TÜRKİYE

KOSGEB’in, “Avrupa Küçük İşletmeler Yasası”nın prensiplerinin uygulanmasından sorumlu “ulusal koordinatör” olarak görevlendirildiğine dikkati çeken Cevahir Uzkurt, “Balkan ülkeleri ve Türkiye’de Avrupa Küçük İşletmeler Yasası’na ilişkin çalışmalar kapsamında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), Avrupa Komisyonu (EC), Avrupa Eğitim Vakfı (ETF), Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası (EBRD) ile projeye dahil olan ülkelerle hazırlanan KOBİ Politikası Endeksi: 2016 raporuna göre, Türkiye bölge birincisi oldu” ifadesini kullandı.

#Cevahir Uzkurt
#Türkiye
#​KOSGEB
6 yıl önce