|

Lira’ya destek boynumuzun borcu

İslam dünyasındaki rolü sebebiyle Türkiye’nin önemine değinen Arap işadamları, TL’ye destek için ortak açıklama yaptı. Türkiye'nin yanında olduklarını belirten yabancı yatırımcı ve iş dünyası temsilcileri, "TL'ye destek boynumuzun borcu" dedi.

Burak Karaca
04:00 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:17 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Arap işadamları, TL’ye destek için ortak açıklama yaptı.
Arap işadamları, TL’ye destek için ortak açıklama yaptı.

Arap dünyasındaki çeşitli ülkelerin temsilcileriyle dün İstanbul'da düzenledikleri ortak toplantıyla TL'ye destek çağrısı yaptı. Toplantıda Irak, Mısır, Suriye, Libya ve Filistin gibi ülkelerin temsilcilerinin yanı sıra Türkiye'deki Arap Topluluğu üyesi ülkelerin temsilcileriyle, sivil toplum yöneticileri de katıldı. Türkiye'nin yanında olduklarını belirten yabancı yatırımcı ve iş dünyası temsilcileri, "TL'ye destek boynumuzun borcu" vurgusu yaptı.

TL BİZİM PARAMIZ

Türk lirasını desteklemenin dini ve ahlaki vecibeleri boyutuna geldiğini söyleyen Dr. Hıdır Al Sotari, “Türk lirası bizim paramızdır. Ellerindeki varlıkları Türk lirasına çevirenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm Arap ve Müslümanlara Türk lirasına destek olmalarını ve paralarını Türk liralarına çevirmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

ABD DAHA FAZLA ETKİLENİR

Yemenli Temsilci Nebil Ganim ise, Türkiye’nin zorlu sürecinde kendilerinin destekçi olduklarını ve Türkiye’nin bu zorlu süreci aşmaya başladığını da son günlerde görmeye başladıklarını ifade etti. Yaşanan krizden ABD’nin Türkiye’den daha fazla etkilendiğini söyleyen Irak Topluluğu Temsilcisi Hüseyin El Savabi ise bir kez daha Arap halkınıın Türkiye’nin yanında olduğunu vurguladı. Organizasyonda söz alan diğer temsilciler de Türkiye’ye gereken desteği göstereceklerini dile getirdi.

  • BAĞLARIMIZ KUVVETLENİR
  • Toplantıya ev sahipliği yapan Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON) Başkanı Hasan Ali Cesur, ülke olarak çok hassas bir dönemden geçtiğimizi ve ülke ekonomisine bir sindirme operasyonu uygulandığını belirtti. ‘One minute’ ve ‘Dünya 5’ten büyüktür’ çıkışlarını hazmedemeyen ülkelerin sistematik bir şekilde ülke ekonomisi üzerine operasyon gerçekleştirdiğini ifade eden ardından Cesur, “ABD’nin başını çektiği bu kesimin hedefi açık ve net bir şekilde bellidir” dedi. İslam dünyası olarak tüm imkanların seferber edilerek aralarındaki bağı geliştireceklerinin altını çizen Cesur, yeni ihracat rotası olarak belirlenen Rusya, Meksika, Çin ve Hindistan pazarları için çalışacaklarını belirtti.
#Türkiye
#Türk lirası
#Arap dünyası
6 yıl önce