|

Lojman satışında öncelik memurda

Satışa konu olan yaklaşık 50 bin lojmanda şartlar belirlendi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu lojmanlarının satışını, öncelikli olarak içinde oturan memura yapacaklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:08 - 18/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Maliye Bakanı Naci Ağbal
Maliye Bakanı Naci Ağbal

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu lojmanlarının satışını, öncelikli olarak içinde oturan memurun talebi üzerine yapacaklarını belirterek, “İhaleye çıkacağız ve oluşan fiyatın yüzde 10 düşüğüne alım hakkını ilk olarak memurumuza vereceğiz” dedi. Maliye Bakanlığının iki ayrı Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Bakan Ağbal, yaptığı açıklamada kamu lojmanlarının satışını da düzenleyen kanunun geçen yıl yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Söz konusu kanunun uygulanmasına ilişkin açıklayıcı hükümlerin bulunduğu tebliğin bugün Resmi Gazete'de yayımlandığına işaret eden Ağbal, tebliğle lojmanların öncelikli satın alma hakkını memurlara verdiklerini söyledi.

Yüzde 25 peşin 48 ay taksit

Şu anda savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerinde kullanılanlar hariç, satışa konu 50 bin lojman var. Bu lojmanların satışı için ihaleye çıkılacak. Ağbal, “Lojmanın içinde oturan memur 'Bu konutu ben alacağım.' derse, peşin ödemede ortaya çıkan fiyatın yüzde 10 düşüğüne alabilecek. Taksitle ödemek isterse yüzde 25'i peşin, 48 aya kadar taksitle kendisine satacağız. Memurumuz, bu satışlar için banka kredisi de kullanabilecek” bilgisini verdi.

  • KAT MÜLKİYETİNE ÇEVRİLECEK
  • Kat mülkiyeti bulunmayan konutların da kat mülkiyetinin çıkarılması sağlanacak. Bakan Ağbal bu tür konutların satışının daha sonra satışa konu edileceğini söyledi. Ağbal, “Lojmanların tahsis kriterleri belirlendi. Yine bu tebliğle imar planında konut, ticaret ve sanayi alanı olarak ayrılan Hazine taşınmazları için tahsis talebinde bulunulamayacak. Kamu idareleri zorunlu olmadıkça şehir merkezlerinde ve kıymetli alanlarda yer alan Hazine taşınmazlarını talep edemeyecek” açıklaması yaptı.

#Lojman
#Memur
6 yıl önce