|

LPG Otogaz ve benzine indirim yapıldı

Akaryakıt ürünlerinde ÖTV düzenlemesi kapsamında bu geceden (8 Kasım Perşembe) itibaren geçerli olmak üzere LPG Oto gaza 47, benzine ise 21 kuruş indirim yapıldı. LPG'deki indirim pompa fiyatlarına yansımazken benzin indirimi fiyatlarda görülecek.

Yeni Şafak
00:16 - 8/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:46 - 8/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Benzine yapılan indirim pompa fiyatlarına yansırken motorinde bu indirim pompa fiyatlarında görülmeyecek.
Benzine yapılan indirim pompa fiyatlarına yansırken motorinde bu indirim pompa fiyatlarında görülmeyecek.

Döviz kurlarındaki ve ham petrol fiyatlarındaki gerileme, benzin fiyatlarının pompada düşmesinin önünü açtı.

Akaryakıt ürünlerinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesi kapsamında perşembe günü (8 Kasım) 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere LPG Oto gaza 47 kuruş indirim yapıldı.


Mayıs ayından bu yana uygulamada olan Eşel Mobil Sistemi gereği indirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacak.

Akaryakıtta kurlardaki artışın etkisinin vatandaşa yansımasını önlemek için ÖTV'den karşılanmasını içeren eşelmobil sistemine göre devletin motorinde 27 kuruş, LPG'de 20 kuruş ÖTV alacağı bulunuyor. Bu miktarların karşılamaları bittikten sonra indirimler pompa fiyatlarına yansıyacak.

Benzine de indirim

Benzinde de bu geceden itibaren geçerli olmak üzere litre başına 21 kuruş indirim yapıldı. Eşel Mobil sistemi kapsamında devletin alacağı olmadığı için benzine yapılan indirimler pompaya yansıyor.




Buna göre, Ankara'da ortalama 6,89 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,68 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,83 liradan 6,62 liraya, İzmir'de 6,88 liradan 6,67 liraya inecek.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.


#Benzin
#LPG
5 yıl önce