|

Benzinde indirim bekleniyor

Uluslararası diplomasiden ve ekonomi çevrelerinden gelen peş peşe olumlu sinyaller ile dolar 5,25 seviyelerine kadar gerileyince gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Piyasa uzmanları gelecek hafta için benzinde 11 kuruşluk indirim ihtimalinin gündeme geldiğini belirtiyor.

Yeni Şafak
13:45 - 24/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 16:46 - 24/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
İndirimin gerçekleşmesi halinde İstanbul’da 6.20  TL olan benzinin litre fiyatı 6.09 TL’ye inecek.
İndirimin gerçekleşmesi halinde İstanbul’da 6.20 TL olan benzinin litre fiyatı 6.09 TL’ye inecek.

Doların geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarıyla 1 Kasım’dan beri ilk kez 5.5450 seviyesini test etmesiyle birlikte yükseliş eğiliminin zam olarak yansıdığı akaryakıt fiyatlarında ibre bu sefer tersine dönüyor.

Dolar 5,25'e kadar geriledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD liderinin ikili telefon görüşmesi, TCMB’nin faiz kararı ve 49. Dünya Ekonomik Forumu'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Davos'tan verdiği mesajlar ile
hızla düşüşe geçen dolar bu sabah itibariyle 5,30'un altına gerileyerek 5,25'li seviyeleri gördü.

Benzinde indirim ihtimali

Dolardaki bu eğilim gözleri akaryakıt fiyatlarına çevirdi. Piyasa uzmanları ise yaşanan düşüş eğiliminin petrol fiyatlarına da yansıdığını belirterek benzinde gelecek hafta için 11 kuruşluk bir indirim ihtimalinin gündeme geldiğini belirtiyor.

Benzine 33 kuruş, motorine 38 kuruş zam yapılmıştı

Ocak ayında LPG bir kez, benzin ve motorin iki kez zamlandı. 9 ve 15 Ocak’ta benzine toplam 33 kuruş, motorine toplam 38 kuruş, 16 Ocak’ta ise LPG’ye 6 kuruş zam yapıldı.

LPG'ye indirim geldi

Benzinin yanı sıra LPG'de beklenen indirim ise gerçekleşti. Otogaza akşam saatlerinde 5 kuruş indirim yapıldı. İndirimli fiyatların bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor.

  • Brent petrol varil fiyatı hemen hemen aynı seviyelerde, yani 60 ile 62 dolar arasında seyrediyor.
#Dolar
#Akaryakıt
#Benzin
#LPG
5 yıl önce