|

Maske, solunum cihazı ve etil alkolde gümrük vergisi kalktı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrasında talep artışı yaşanan tek kullanımlık tıbbi maske ve Ventilator, oksijen konsantratörü gibi solunum cihazları için yüzde 13 oranında uygulanan ilave gümrük vergisi kaldırılırken kolonya ve dezenfektan üretiminde kullanılan etil alkol ithalatına uygulanan gümrük vergisi ise sıfırlandı.

09:35 - 25/03/2020 Çarşamba
Güncelleme: 09:58 - 25/03/2020 Çarşamba
AA
Foto/arşiv: Tek kullanımlık maske
Foto/arşiv: Tek kullanımlık maske

İthalat Rejimi Kararına Ek Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yüzde 20 ilave gümrük vergisine tabi "diğer hazır eşya" sınıflandırmasında tek kullanımlık tıbbi maskeler hariç tutulacak.

ETİL ALKOLDE SIFIRLANDI

İthalat rejimi kararına ek karar uyarınca, dökme etil alkol ithalatı, "nihai kullanım mevzuatı kapsamında indirimli gümrük vergisi uygulanacak tarım ürünleri listesi"ne eklendiği belirtildi.


BAKAN PEKCAN: İLAVE GÜMRÜK VERGİLERİNİ KALDIRDIK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan şu şekilde konuştu;

Tek kullanımlık tıbbi maskelerde yüzde 20 olarak uygulanan ilave gümrük vergisini kaldırdık.

Ventilator, oksijen konsantratörü gibi solunum cihazları için yüzde 13 oranında uygulanan ilave gümrük vergisini de kaldırdık.

Kolonya ve dezenfektan üretiminde hammadde olarak kullanılan dökme etil alkol ithalatında hali hazırda yüzde 10 olarak uygulanan gümrük vergisini kolonya ve dezenfektan üreten sanayiciler için sıfırladık.


#Kovid-19
#tek kullanımlık maske
#tıbbi maske
#yeni tip koronavirüs
#Maske
#Etil alkol
#solunum cihazları
4 yıl önce