|

Mercedes İstanbul Park'tan çıktı

Premium sınıfın lideri ve AMG performans araçlarının üreticisi Mercedes-Benz, İstanbul Park’ta işlettiği özel locasını kapattı. Tabelasını söken ve içerde sergilenen özel araçlarını çıkaran AMG Lounge, burası için hazırladığı Türkçe içerikli web sitesini de yayından kaldırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:05 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mercedes-Benz, İstanbul Park’ta işlettiği özel locasını kapattı.
Mercedes-Benz, İstanbul Park’ta işlettiği özel locasını kapattı.

Mercedes-Benz Türk otomobil grubu, 2016 yılında İntercity İstanbul Park Formula 1 pistinde hizmete açtığı AMG Lounge Sürüş Akademisi’ni kapatma kararı aldı. Almanya, Rusya ve Güney Afrika’nın ardından dünyada ‘Formula 1 pistinde kurulan’ dördüncü loca özelliğine sahip akademide, markanın performans araçları sergilenirken aynı zamanda ülkemizden ve yurtdışından gelen özel müşterilere sürüş etkinlikleri düzenleniyordu. Mercedes AMG Lounge için 2 milyon lira harcamıştı.

BMW VEYA HONDA KİRALAYABİLİR

Kira sözleşmesi sonunda İstanbul Park’tan ayrılan markanın yerine ise BMW veya Honda’nın geleceği iddiaları konuşuluyor. Hali hazırda F1 pistinde Motoron Riding Academy ile ortak olarak motosiklet okulu açan Honda, spor otomobillerinin tanıtımlarını da yine İstanbul Park’ta gerçekleştirmişti. Otomotiv kulislerinde konuşulan diğer bir marka ise Seat. Cupra modellerinin performans özelliklerine vurgu yapmak isteyen üretici, araçlarının gücünü göstermek için F1 pistini tercih edebileceği gelen bilgiler arasında.

#​Mercedes
#İstanbul Park
6 yıl önce