|

Milli gelirde kişi başına 25 bin dolar

Başbakan Yıldırım'ın Moldova temasları sıcak anlara sahne oldu. TİKA imzalı önemli projelerin açılışını yapan Yıldırım, Gagavuz Türkleri ile buluşmasında "Gagavuz kardeşlerimiz, Moldova ile Türkiye arasında bir köprü oluşturuyor. Bu köprü taştan, tuğladan değil etten, kemikten ve yürekten oluşan bir köprüdür" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2017 Pazar
Güncelleme: 09:38 - 7/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Moldova temasları kapsamında bu ülkedeki birçok projenin açılışına katıldı. Moldova-Türkiye İş Forumu’nda konuşan Yıldırım, ardından Gagavuz Türkleri’nin kongresinde yeraldı. TİKA’nın başkent Kişinev ve Gökoğuz Yeri’nde (Gagavuzya) hayata geçirdiği projelerin açılışını yapan Yıldırım, Moldova’daki soydaşlarla buluşmasında ilgiyle karşılandı. Kişinev ve Gagavuzya Özerk Bölgesi’nde tadilatı yapılarak modern hale getirilen sağlık merkezi ile Süleyman Demirel Kreşinin açılışı yapan Başbakan, geçen yılki selde evleri yıkılan aileler için inşa edilen konutların tapu teslim törenine de icabet etti. Komrat Devlet Üniversitesi ise Yıldırım’a ‘fahri doktora’ nişanı takdim etti.

TAŞTAN TUĞLADAN DEĞİL

Gökoğuz Yeri Başkanlık Komitesi Binası’nda Moldova Başbakanı Pavel Filip ve Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah ile ortak basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, “Zaman hayrolsun” diyerek başladığı konuşmasında sıcak mesajlar verdi. “Gagavuz kardeşlerimizin varlığı ilişkilerimize anlam katıyor. Gagavuzlu kardeşlerimiz, Moldova ile Türkiye arasında bir köprü oluşturuyor. Bu köprü taştan, tuğladan değil etten, kemikten ve yürekten oluşan bir köprüdür” diyen Yıldırım, 1992’den beri Türkiye’nin desteğiyle burada 350 projeye imza atıldığını hatırlattı. Yıldırım, Gagavuzların ana dillerini ülkelerinin resmi dilleriyle birlikte öğrenmeye devam etmelerinin Türkiye’nin en büyük arzusu olduğunu dile getirdi.

ZERRE KADAR
ŞÜPHEMİZ YOK

Moldova-Türkiye İş Forumu’ndaki konuşmasında ise Yıldırım, Türkiye’nin en zor şartları yaşadığı 2016’da bile yüzde 3’lük dünya ortalamasının neredeyse iki katı büyümeyi başardığını anımsatarak şunları söyledi: “Cumhuriyet’in 100. yılına yaklaşırken 2023’te gayri safi yurtiçi hasılamızı 2 trilyon dolara ulaştırmak ve kişi başı milli geliri de 25 bin doların üzerine çıkarak, dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerimizi almayı hedefliyoruz. Bu hedeflerin gerçekleşmesinden zerre kadar şüphemiz yok.” Bu arada TİKA Başkanı Serdar Çam, bölgede Gagavuzlar için dev bir tesis inşa edileceği müjdesini verdi. Çam, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ adını taşıyacak eğitim kompleksinde öğrenci yurtları ve spor tesislerinin bulunacağını anlattı.


#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Milli gelir
#Dolar
7 yıl önce