|

Milli İHA'ların serüvenini paylaştı

Türk savunma sanayisinin insansız hava aracı (İHA) üreticilerinden Baykar, güvenlik güçlerinin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Milli İHA'lar son dönemde ülke içinde ve sınır ötesinde etkin olarak kullanılıyor. BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar milli İHA'ların ilk görev anını sosyal medya hesabı üzerinden takipçileri ile paylaştı.

Yeni Şafak
11:22 - 4/01/2019 Cuma
Güncelleme: 11:24 - 4/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
ARŞİV
ARŞİV

BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden İHA'ların Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) katılması ile ilgili bilinmeyen bir anısını paylaştı.

"ACİLEN HAZIR OLUR MUSUNUZ?"

Henüz İHA'ların askeri birlikte eğitimleri devam ederken Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan gelen bir telefonla harekete geçtiklerini aktaran Bayraktar, tüm ekibin gönüllü olarak hemen Batman'a hareket ettiğini şu ifadelerle anlattı:

İHA'larımız TSK envanterine girmiş ve Trakya'da askeri birlikte eğitimleri devam etmektedir. Terör yeniden alevlenmiştir. Kara Kvt.'lerinden telefon gelir; "24 saat içinde hava kargoyla nakledilmek üzere acilen Çorlu Hava Birliği'nde hazır olur musunuz?"

"BÜTÜN EKİP GÖNÜLLÜ OLDU"

"O anda İHA eğitim uçuşundadır. Bayram yakın olmasına rağmen Bayramı da Batman'da geçirmek üzere tüm ekip gönüllü olur. Onlarca tırlık malzeme paketlenir, en az 6 ay sürecek bir eğitim/görev için Batman'a naklolur. Milli İHA'ların ilk görev uçuşu kısa bir süre sonra yapılır.".


#Selçuk Bayraktar
#Milli İHA
#Sosyal medya
5 yıl önce