|

Milli muharip uçağımız IDEF’te

TUSAŞ tarafından geliştirilen milli beka projeleri IDEF’te sergilenecek. Daha önce yurt dışında vitrine çıkan Milli Muharip Uçağımız IDEF’te ilk kez görücüye çıkacak. Dünya kamuoyunun önemle takip ettiği MMU’nun Mart 2023’de hangardan çıkarılması hedefleniyor.

Haber Merkezi
00:16 - 15/08/2021 Pazar
Güncelleme: 00:19 - 15/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
Bekâ projelerinin göz bebeği: Milli Muharip Uçağı
Bekâ projelerinin göz bebeği: Milli Muharip Uçağı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Türkiye’nin milli beka projesi Milli Muharip Uçağı'nı, 17- 20 Ağustos 2021 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF)’te sergileyecek. Türkiye’nin bekâ projesi 5’inci nesil ana muharip uçağı Milli Muharip Uçağı'nın yanısıra; IDEF’te ANKA, AKSUNGUR, ATAK, ATAK 2, GÖKBEY, HÜRKUŞ, HÜRJET de yer alacak.

ÖZGÜN PROJELERLE BAĞIMSIZ BİR SAVUNMA SANAYİİ

TUSAŞ böylece gerçekleştirdiği özgün projelerle, Türkiye’nin havacılık ve uzay alanında bağımsız savunma sanayiinin tesis edilmesi için sunduğu katkıyı ve geldiği önemli aşamayı da gözler önüne serecek. Tüm hava platformlarının yanı sıra HÜRJET Simülatörü ile ziyaretçilerine gerçeğe yakın bir uçuş deneyimi yaşatacak olan TUSAŞ, Türkiye’nin milli uzay programında önemli yer tutan ve yerli imkanlarla geliştirilen uydu projelerini de IDEF’e taşıyacak.


MART 2023’TE HANGARDAN ÇIKACAK

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Pandemi şartları göz önüne alındığında ilk kez bu denli geniş bir fuara katılım sağlayacağımız için heyecanlıyız. Ülkemizin en büyük bekâ projesi Milli Muharip Uçağı'nı IDEF’te ilk kez sergileyeceğiz. Dünya kamuoyunun önemle takip ettiği MMU’yu 18 Mart 2023 tarihinde hangardan çıkaracağız. ATAK 2 ve HÜRJET ise 18 Mart 2023 tarihinde ilk uçuşlarını yapacak. IDEF’e katılacak ziyaretçilerimiz ile bu heyecanımızı paylaşmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

#IDEF
#Milli Muharip Uçağı
#Temel Kotil
#TUSAŞ
#​Türk Havacılık ve Uzay Sanayii
3 yıl önce