|

‘Milli para’yla ticaret talebi

Türkiye’nin öncü olduğu ulusal paralarla ticaret yapılması yönündeki çağrıya Belarus’tan da olumlu yanıt geldi. Belarus Büyükelçisi Savinykh, biz hazırız mesajı verdi.

Haber Merkezi
04:00 - 5/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:23 - 5/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Belarus’tan da olumlu yanıt geldi.
Belarus’tan da olumlu yanıt geldi.

Türkiyenin başlattığı ulusal paralarla ticaret ağına Belarus da katılmak istiyor. Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, "Biz, Türk lirası ve Belarus rublesine geçmek istiyoruz. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 530 milyon dolar seviyesine ulaştı" dedi. Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Belarus Büyükelçiliği ortaklığıyla düzenlenen Belarus ile Yatırım ve Ticaret Fırsatları Forumu'nun açılışında konuşan Büyükelçi Savinykh, Türkiye ile Belarus’un aktif bir ekonomik ilişkiye sahip olduğunu söyledi.

Savinykh, "Türkiye ve Belarus bundan sonra iki ülke arasında yapılacak ticarette kendi para birimlerine geçmek istiyor. Bu değişim, ticari ilişkilere yansıyacaktır. Biz, Türk Lirası ve Belarus Rublesi’ne geçmek istiyoruz” dedi.

HIZLI VE UCUZ BİR TAŞIMACILIK SİSTEMİ

İki ülke arasında gelişmiş bir ticari model oluşturmak için gümrük sorunları, nakliye giderleri ve vergi problemlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Savinykh, daha hızlı ve ucuz taşımacılık sisteminin iki ülkenin temel ihtiyacı olduğunu söyledi. Savinykh, iki ülke arasındaki ticaretini yavaşlatan tüm unsurların kaldırılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ise ekonomik ilişkileri daha ileri bir düzeye taşımak istediklerinin altını çizerek, "Karşılıklı ticaretimizi kendi milli paramızla yapabiliriz" değerlendirmesini yaptı.

#Milli para
#Türk lirası
#Ticaret
6 yıl önce