Milli YHT için kritik adım

Yeni Şafak
08:03, 05/12/2017, SalıG: Güncelleme: 09:18, 05/12/2017, Salı
AA
Milli YHT için kritik adım
Üç etaptan oluşacak projenin ilk etabında 20 set üretilecek.

Eskişehir'de kurulu Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ) tarafından üretilecek milli Yüksek Hızlı Tren (YHT) için Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Raylı Sistemler Kümesi, ortak çalışma yapacak.

ESO'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin en büyük projelerinden milli YHT hakkında bilgi almak için ESO, OSB ve Raylı Sistemler Kümesi yetkilileri TÜLOMSAŞ'ı ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ESO Başkanı Savaş Özaydemir, milli YHT projesinde tren setlerinin Eskişehir'de üretilecek olmasının hem şehre hem de ülke ekonomisine büyük kazanç sağlayacağını belirtti.

Üç etaptan oluşacak projenin ilk etabında 20 set üretileceğini ifade eden Özaydemir, "Sürecin ikinci etabında 60, üçüncü etabında ise 16 set milli YHT. Eskişehirli sanayiciler başta olmak üzere yerli üreticilerimiz sürece aktif katılımı sağlayacak. Bunun için ilk adımı atarak TÜLOMSAŞ, odamız, OSB ve Raylı Sistemler Kümemiz bir araya gelerek ortak çalışma konusunda neler yapabiliriz onu detaylandıracağız. Şehrimize hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

"MİLLİ YHT'NİN ÜRETİMİNDE BİZLER OLACAĞIZ"

OSB Başkanı Nadir Küpeli de üretilecek milli YHT'lerin teknoloji transferiyle başlayıp sonrasında büyük bir yerli katkıyla yapılacağının altını çizerek, TÜLOMSAŞ'ın bu konuda çok önemli bir adım attığına vurgu yaptı.


http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/12/05/08/11/resized_00385-c5e24603yht.jpg

Eskişehir OSB olarak projeye destek verdiklerini belirten Küpeli, "Başlattığımız ortak çalışma anlayışını çok önemsiyoruz. Bu konuda atılacak adımlar ise şehrimiz sanayisini daha da ileriye taşıyacaktır. Tüm bunlarla birlikte yazılımından kumandasına, cer sisteminden montajına kadar tüm haklarının yerli olması ve bizlerin üretecek olması müthiş bir adımdır." ifadelerini kullandı.

Raylı Sistemler Kümesi Başkanı Kenan Işık ise bu süreçte verilecek her türlü göreve hazır olduklarını bildirdi. Türkiye'de ilk defa Sanayi İşbirliği Programı kapsamında projenin TÜLOMSAŞ tarafından yapılacağına dikkati çeken Işık, katma değeri çok yüksek, teknolojik bir değişime şahit olunacağına işaret etti.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026