|

Milli yolcu uçağı için ilk adım

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, dünyada 70-120 koltuklu yolcu uçağı pazarında boşluk olduğuna dikkat çekerek 100 koltuklu bir bölgesel uçak için çalışma yaptıklarını açıkladı.

Haber Merkezi
04:00 - 13/09/2018 Thursday
Güncelleme: 01:04 - 13/09/2018 Thursday
Yeni Şafak
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, 100 koltuklu bir bölgesel uçak için çalışma yaptıklarını açıkladı
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, 100 koltuklu bir bölgesel uçak için çalışma yaptıklarını açıkladı

“Kendi yolcu uçağımızı tasarlayacağız” diyen Kotil, “Uluslararası sektörde 70 kişilik uçakla 120 kişilik uçak arasında bir fırsat pazarı var" değerlendirmesinde bulundu. Airbus ve Boeing'de yeni nesil uçak arayışlarına da dikkat çeken Kotil, şöyle devam etti: "Kompozit uçaklar, termosetten yapılıyor. İki tip kompozit var: Termoplastik ve termoset. Termoset olan bugüne kadar gelen kompozit teknolojisi, termoplastik ise yeni kompozit teknolojisi. Termoplastik teknolojisi daha kullanışlı, hafif ve daha ekonomik. Termoplastik malzemeden uçak yok henüz. Bu teknoloji gelişiyor. Boeing de Airbus da biz de şu anda herkes termoplastik üzerinde çalışıyor. 5 yıl sonra yerli uçağımızın tasarımına başlıyoruz, 10 yıllık süreçte de biter.”


100 KOLTUKLU OLACAK

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, 100 koltuklu bir bölgesel uçak için çalışma yaptıklarını açıkladı. Kotil, “5 yıl sonra yerli uçağımızın tasarımına başlıyoruz, 10 yıllık süreçte de biter” açıklamasında bulundu.

#Yerli uçak
#yolcu uçağı
#Temel Kotil
6 years ago