|

Mobilyanın başkentinde 'İndirim Festivali' devam ediyor

Bursa İnegöl'de Mobilyacılar Derneği’nin ilk kez düzenlediği Mobilya İndirim Festivali başladı. Festivalde mobilyalar yüzde 30 ila yüzde 50 arasında indirimle satışa sunuldu.

Yeni Şafak
09:52 - 15/10/2017 Pazar
Güncelleme: 10:05 - 15/10/2017 Pazar
IHA
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 'İnegöl Mobilya İndirim Festivali'nin açılış törenine katıldı.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 'İnegöl Mobilya İndirim Festivali'nin açılış törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa'nın İnegöl ilçesinde 'Mobilya İndirim Festivali'ne katıldı.

Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacılar Derneği’nin ilk kez düzenlediği Mobilya İndirim Festivali başladı. Festivalde mobilyalar yüzde 30 ila yüzde 50 arasında indirimle satışa sunuldu.

  • Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacılar Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar, “Tamamı mobilyacılardan oluşan Türkiye’ye örnek bir caddeyiz. Şehrimizin yöneticilerinin bizlere kattıkları vizyonla bu günlere geldik. İnşallah şehrimizin gelecek vizyonunda bir ilke daha imza atmak istiyoruz. Burayı çağdaş, gelecek 30 yıllara örnek olacak bir açık AVM’ye dönüştürmek istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Krizlerin konuşulduğu bir ortamda İnegöl mobilyacısı araştırıyor, geziyor, fuarlar ve festivaller yapıyor. Sektörün önünü açmaya çalışıyor. Rahmetli babam 1980 senesinde 7. Sokak'ta bir arsa almıştı ve rahmetli annem beni oraya getiriyordu. Karşısı ayçekirdeği tarlasıydı. 'Burayı yatırım için aldım' demişti. Annem de ‘Buradan yer mi alınır’ diye çıkışmıştı. Şu an buralar İnegöl’ün en özel noktalarından biri oldu. İnegöl çok gelişti, farklı mobilya mağazaları oldu, ama Ertuğrulgazi Caddesi kendini yeniliyor, yeni vizyonlar koyuyor. Belediye Meclisi olarak burayı Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi olarak değiştirdik. Bugün onun da törenini yapıyoruz. Kat edeceğimiz çok mesafe var. MODEF EXPO’nun açılışını yapacağız. Türk mobilya sektörüne, ihracatımıza çok büyük değerler katacak” şeklinde konuştu.

"İnegöl'ün 1 milyar dolarlık ticaret hacmi var"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise, “İnegöl, Bursa’mızın önemli ilçelerinde bir tanesi. Mobilyası, tarımı, kültürü, turizmi ile Türkiye’nin önemli merkezlerinden bir olma yolunda ilerliyor. Mobilyacı esnaflarımızın bir araya gelerek yaptıkları bir güzellik var. Ertuğrulgazi Caddesi esasen mobilyanın İnegöl’de doğduğu bir caddedir. İnegöl’de bin 600 mobilya firması var ve 30 binin üzerinde istihdam sağlıyorlar. İşsizliğin sıfır olduğu, ara işçilere de çok fazla ihtiyaç duyulduğu bir yer. Mesleki teknik merkezlerimiz ve okullarımızda ihtiyaç duyulan ara eleman statüsündeki kardeşlerimizi İnegöl’ümüze, Bursa’mıza kazandırmaya devam edeceğiz. İnegöl 1 milyar dolarlık ticaret hacmi ile önemli bir merkez. Hükümet olarak, yerel yönetimler olarak bu alanda yapılacak tüm faaliyetlere destek verdik, desteğimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.


Çavuşoğlu, “Güney sınırımızın kuşatılmasıyla ilgili bir konuyla karşı karşıyayız. Batı ülkelerinden iç siyasetimize yönelik alınan kararlar var. Türkiye’nin muhatap kaldığı bu uygulama ve kararların sebebini biliyoruz. Türkiye, insan kapasitesi, stratejik konumu ile çok büyük bir potansiyel. Böyle olunca güçlü bir Türkiye’nin olması, kendi iddia ve tezlerini ortaya koyan bir Türkiye olması, bazılarının fikirlerini, öngörülerini etkiliyor. Bu coğrafyada 1000 yıldır varlık gösteriyoruz ve ilelebet devam ettireceğiz. Toplumun her kesimi bu çerçevede kendi üzerine düşen rolü alıp, ülkenin menfaatine hareket ediyor. Bu çerçevede olmakta büyük fayda var. Daha önce mobilya sektörüyle ilgili bir KDV indirimi yapmıştık. O sona ermiş oldu, ama esnaflarımız bir araya gelip bir indirim festivali düzenledi. Buradaki mağazalarımızdan alışveriş yapacak olan tüketicilere yüzde 50’ye varan indirimler sağlanacakmış. Bütün Türkiye’ye sesleniyorum; İnegöl, mobilyanın en iyisini üreten bir yer. Onun için düğün zamanını, bahar dönemini beklemeyin, geleceğe yatırım yapın, en iyisini alın, İnegöl’e gelin” şeklinde konuştu.

Konuşmalarından Hakan Çavuşoğlu ve ilçe protokolü, cadde girişinde bulunan Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi tabelasının üzerine ‘İnegöl Mobilyası’ tabelasını çaktı. Program Çavuşoğlu’nun esnaf ziyaretiyle son buldu.

Başkan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi Mobilya Festivali açılışının ardından dün Kalender Caddesi üzerinde meydana gelen yangında yanan işyerini inceleyerek, sahibine geçmiş olsun dileklerini iletti.

#Bursa
#İnegöl
#Mobilya
#İndirim Festivali
#Başkan Yardımcısı
#Hakan Çavuşoğlu
7 yıl önce