|

Moldova ile hedef 1 milyar dolar ticaret

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Moldova ile Türkiye arasında 1 Kasım 2016'da yürürlüğe giren STA'nın getirdiği dinamizm ile ilişkilerin yeni bir boyuta taşınması için çalıştıklarını ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:24 - 17/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Vardan, “Bu şekilde şu an için yarım milyar dolar seviyesindeki ikili ticaretimizi önümüzdeki dönemde bir milyar seviyesine, karşılıklı yatırım stokumuzu da daha ileri seviyelere çıkarmayı arzuluyoruz” diye konuştu.



ANLAŞMA DOPİNGİ



DEİK'in düzenlediği Türkiye-Moldova İş Forumu'nda Moldova Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Octavian Calmic de katılarak bir konuşma yaptı. Türkiye ile Moldova arasındaki mevcut ticaret hacminin hak ettikleri yerde olmadığını belirten Calmic, “Yaptığımız anlaşmalar, iki ülke arasındaki ticaret hacmini daha da destekleyecek” dedi.



ÇÖZÜLECEK KONULAR VAR


Türkiye ile Moldova arasındaki serbest ticaret anlaşması kapsamında Yatırımların Teşviki ve Korunması Anlaşması'nın imzalandığını anımsatan Calmic, Türkiye ziyaretleri kapsamında Türk hükümeti ve ekonomi çevreleri ile önemli görüşmeler yaptıklarını anlattı. Moldova'daki yeni hükümetin iş çevreleriyle dostane ilişkilerin geliştirilmesini desteklediğini ifade eden Calmic, iki ülke arasında çözüm bekleyen konular olduğunu da söyledi.


#DEİK
#Cihad Vardan
#Moldova
7 yıl önce