|

MÜSİAD'da Abdurrahman Kaan dönemi

MÜSİAD'da Genel Başkanlığa Abdurrahman Kaan seçildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2017 Pazar
Güncelleme: 04:45 - 4/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Abdurrahman Kaan
Abdurrahman Kaan

MÜSİAD Genel Başkan adayı olarak kürsüye çıkan Abdurrahman Kaan, konuşmasında yatırımların can düşmanı faizleri eleştirdi. İş adamları olarak daha çok üretim, yatırım, istihdam için çalıştıklarını söyleyen Kaan; “Faizle işleyen mevcut sistem değişmeden, faizi ortadan kaldırmak ya da değiştirmek mümkün değil. Ekonomimizde, faizin etkisini en aza indirecek ya da ortadan kaldıracak yeni bir sistem üzerinde çalışmamız gerekiyor. Maliye politikamızı ‘faiz dışı fazla’ esasından, ‘yatırım dışı fazla’ esasına çevirmeye gayret etmeliyiz" diye konuştu.

YENİ BAŞKANIN ÖNCELİKLERİ

Müsiad’ın her zaman hem kendilerinin hem de ülkenin gelişimi için var güçleriyle çalıştığını anlatan Abdurrahman Kaan, ülkelerin kalkınması ve gelişmesi noktasında hayati öneme sahip bazı sektörler olduğunu, kendileri için bunların başında bilgi teknolojileri, enerji, tarım, gıda ve savunmanın geldiğini söyledi. Bilgi teknolojileri ve iletişim sektörlerinde katma değerli üretim ve istihdam açısından dev fırsatlar bulunduğuna işaret eden Kaan, “Enerji alanında son derece önemli anlaşmaların altına imza atan, büyük projeleri bir bir hayata geçiren bir Türkiye var artık. İnşallah enerji alanındaki tüm projelerimiz hayata geçtiğinde, enerjide dışa bağımlılığımız sona erecek” dedi. Abdurrahman Kaan, dile getirdiği konularda Türkiye’nin öne çıkması, potansiyelini hayata geçirebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

ÖNCELİK
İMALAT
SANAYİİ

Türkiye’nin imalat sanayini öncelikli kılan bir üretim modelini temel alması gerektiğini vurgulayan Kaan, şunları kaydetti: “Hükümetimizin, 81 ilde orta ölçekli sanayi bölgeleri kurulması yönünde attığı adımları olumlu ve değerli buluyoruz. Üretimi güçlendirmek, ihracata yönelik imalat üretimine ağırlık vermek için iş dünyası olarak ödevlerimizin farkındayız; bu konuda da var gücümüzle çalışmaya hazırız."

#MÜSİAD
#Abdurrahman Kaan
#İmalat
#Sanayi
7 yıl önce