|

Müteahhite yeni kriterler geliyor

Kentsel dönüşümle 2012'den bu yana 580 bin konutun dönüştüğünü belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dönüşümün yeni dönemde hız kazanacağını söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 18/11/2018 الأحد
Güncelleme: 02:35 - 18/11/2018 الأحد
Yeni Şafak
Murat Kurum
Murat Kurum

Vatandaşın mağdur olmaması için yeni bir düzenlemeye gittiklerini belirten Kurum, “Düzenlemeyle birlikte müteahhitler sınıflara ayrılacak ve kendilerinden hayata geçireceği projeler için sigorta güvencesi istenecek. Banka da müteahhidin projeyi yapacak mali kriterlere sahip olup olmadığına karar verecek. Çok yakında biz de bunu yönetmelik olarak yapacağız. Biz vatandaşımızın sahada mağdur olmasını istemiyoruz. Bunun da önüne geçmiş olacağız. Yeni düzenleme ile birlikte müteahhitleri 9 sınıfa ayıracağız” bilgisini verdi.

Geleneksel mimariye sadık kalınacak

Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Mekansal Strateji planı ile kentsel dönüşümün geleneksel mimariye uygun olarak tamamlanacağını açıkladı. Kurum, “Artık çok katlı binalar istemiyoruz. Projelerde de yerel mimariye önem vermemiz gerekiyor. Kentsel dönüşümde de bu stratejimizi ay sonunda açıklayacağız. 7-8 katı geçmeyecek, değer artışı esaslı bir kentsel dönüşüm süreci amaçlıyoruz” dedi. Kurum, dere güzergahı üzerinde yapılaşmalara, mevcut yapıların burada yaşamasına müsaade etmeyeceklerini de vurguladı.

#Kentsel Dönüşüm
#Murat Kurum
٪d سنوات قبل