|

Nefes Kredisi'nde 50 bin KOBİ hedefi

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, 2017'de verilmeye başlanan ilk Nefes Kredisi programından yaklaşık 30 bin KOBİ'nin faydalandığını belirterek, bu yıl ayrılan rakamın yüzde 50 artmasıyla yararlanacak KOBİ sayısının da 50 bine ulaşmasını beklediklerini bildirdi.

Yeni Şafak
13:08 - 1/04/2018 Pazar
Güncelleme: 13:15 - 1/04/2018 Pazar
AA
 İlk Nefes Kredisi programından yaklaşık 30 bin kişi faydalanmıştı. Deniz Bank da nefes kredisi veren bankalar arasında yer alıyor.
İlk Nefes Kredisi programından yaklaşık 30 bin kişi faydalanmıştı. Deniz Bank da nefes kredisi veren bankalar arasında yer alıyor.

Ateş, Nefes Kredisi Tanıtım Toplantısı için geldiği İzmir'de 2017'yi yüzde 7,4'lük bir büyümeyle kapatan Türkiye'nin 2018'de ise yüzde 5'in üzerinde bir büyümeye imza atacağını tahmin ettiklerini, ihracatın yanı sıra bu yıl turizmde de yüksek bir performans beklediklerini kaydetti.

İLK NEFES KREDİSİ 150 BİN LİRAYDI

İlk Nefes Kredisi programında toplam 5 milyar liranın yüzde 9,90 faizle, 12 ay ödeme imkanıyla ve azami 150 bin liraya kadar KOBİ'lerin hizmetine sunulduğunu hatırlatan Ateş, şöyle konuştu:

"Bu yıl ise rakam 7,5 milyara çıktı. Azami kredi de 200 bin liraya yükseldi. Ayrıca vade de 6 ayı sadece faiz ödemeli olmak üzere 18 aya çıktı. İlk Nefes Kredisi programından yaklaşık 30 bin kişi faydalanmıştı. Bu yıl ayrılan rakamın yüzde 50 artışla 7,5 milyar liraya çıkmasıyla bu krediden faydalanan KOBİ sayısının 50 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. TOBB, bankacılık sektörü ve devlet. Herkes gücünü birleştirerek el birliği yapmanın örneğini verdi. Bunun ekonominin geneline pozitif yansımaması mümkün değil." dedi.

7,5 MİLYAR LİRA NEFES KREDİSİ

Nefes Kredisi'nin KOBİ'lerin kullandığı finansmanın faizini de düşürerek enflasyon hedefine katkı sağlayacağını dile getiren Ateş, toplam kaynağın 7,5 milyar liraya çıkmasının kredinin kalitesini artırdığını ifade etti.

Krediyle tek KOBİ'ye verilecek asgari tutarın 200 bin lira olarak belirlendiğini, bunun küçük bir rakam olmasına rağmen bazen şirketler için hayati önemde olduğunu kaydeden Ateş, küçük ölçekli şirketlerin ayakta kalmasının büyük şirketleri ve ekonominin genelini de pozitif etkileyeceğini dile getirdi.

NEFES KREDİSİ VEREN BANKALAR

Nefes Kredisi'ne aracılık edecek banka sayısı Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank ve ilk defa dahil olacak kamu katılım bankaları Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım ile birlikte 6’ya çıktı.


#KOBİ
#Nefes Kredisi
#Deniz Bank
#Banka
6 yıl önce