|

Nijerya'yı Türk şirketi aydınlatacak

2001 yılında Nijerya'da faaliyete başlayan Ak-Ay Elektrik, son trafoları da tamamladığında 3 milyon kişiye elektrik sağlayacak.

Haber Merkezi
04:00 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:58 - 12/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ak-Ay Elektrik Nijerya'da 40'ın üzerinde trafo projesi tamamladı.
Ak-Ay Elektrik Nijerya'da 40'ın üzerinde trafo projesi tamamladı.

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da faaliyet gösteren Ak-Ay Elektrik, ülkede yürüttüğü trafo merkezi projeleriyle 3 milyon Nijeryalıya elektrik sağlayacak.Elektrik üretiminde sıkıntı çeken ülkenin birçok bölgesinde sıklıkla kesintiler yaşanıyor. Ülkede halkın sadece yüzde 60'ının elektrik şebekesine bağlı olduğu tahmin ediliyor. Günde ortalama 4 saat elektrik hizmeti alabilen halkın büyük bölümü enerji ihtiyacını jeneratörler aracılığıyla karşılıyor. Nijerya'daki elektrik problemi ve Ak-Ay Elektrik'in ülkedeki yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ak-Ay Elektrik Projeleri Koordinatör Yardımcısı Ulaş Aslan, Nijerya'daki ilk projelerine 2001'de başladıklarını söyledi.

40 TRAFO YAPILDI

Aslan, Ak-Ay Elektrik'in yurt dışında birçok ülkede faaliyet gösterdiğini ifade ederek, Nijerya'da 40'ın üzerinde trafo projemizi tamamladık ve şu anda 5 projemiz devam ediyor. Lafiya Projesi de buna dahil. Projede 2 adet 150 megavoltamper ve 2 adet 60 megavoltamper trafo mevcut. Bu proje tamamlandığında Nasarawa eyaletinde yaşayan yaklaşık 3 milyon Nijeryalıya elektrik ulaştırılması için gerekli altyapıyı sağlamış olacağız." dedi. Nijerya'nın petrol ve doğalgaz açısından çok zengin bir ülke olduğunu ancak enerji sıkıntısı yaşadığını aktaran Aslan, "Ülkede enerji santralleri yüzde 5 kapasite ile çalışıyor. Bunun başlıca nedenleri arasında, işletim sistemindeki eksiklikler ve dağıtım firmalarının yeterli altyapıyı kuramamış olması yer alıyor. Bu nedenle Nijerya'nın birçok bölgesinde elektrik sıkıntısı yaşanıyor" diye konuştu.

#Nijerya
#Elektrik
#Türkiye
6 yıl önce