|

Nine maaşı bugün ödeniyor

Büyükanneye torun maaşı ödemeleri bugün başlıyor. Başvurusunu tamamlayıp, katılım belgesi imzalayan 5 bin 735 büyükanneye, ilk ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek. Proje kapsamındaki büyükannelere aylık 425’er lira ödenecek. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, "Büyükanne için ilk ikramiye bereketli olsun" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2017 Cuma
Güncelleme: 06:59 - 14/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Nine maaşı bugün ödeniyor
Nine maaşı bugün ödeniyor

Büyükanneye torun maaşı projesi kapsamında ilk ödemeler bugün yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açıklamasına göre; 15-31 Mart 2017 tarihleri arasında başvurusunu tamamlayarak, katılım belgesi imzalayan 5 bin 735 kişiye ilk ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleşecek. Annenin fiilen çalışıyor olması kaydıyla, 3 yaşını doldurmayan torununa bakan büyükannelere 12 ay süreyle 425 TL karşılıksız maddi destek verilecek. Süresi içinde gelmeyen veya belgelerini teslim etmeyen kişiler nedeniyle illerde eksik kalan kontenjanların tamamlanması amacıyla yedek listeler de belirlendi.

766 KİŞİ YEDEKTE

Pilot uygulama kapsamında yedek listede, Ankara’dan 55, Antalya’dan 60, Bursa’dan 132, Gaziantep’ten 50, İstanbul’dan 163, İzmir’den 114, Kayseri’den 40, Konya’dan 51, Sakarya’dan 42, Tekirdağ’dan 59 olmak üzere toplam 766 kişi bulunuyor.

DUYGUSAL BOYUTU VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şunları kaydetti: “Büyükannelere ilk maaşları ödeyeceğiz, bu da son derece duygusal boyutu iyi olan bizim açımızdan da doğum yapmış anneyi istihdamda tutan, aile dinamiklerine güç katan, büyükanne ile torunu, anne ile evladın güven içinde olacağı ortamı sağlayan güzel milli ve yerli bir proje oldu. İnşallah başarılı şekilde devam eder. 6 ay sonraki değerlendirmeleri de göreceğiz ama yarın büyükanneler ilk ikramiyelerini alacaklar, o ikramiyeleri torunları adına bereketli olsun diyorum.”

GÜÇLÜ ÜRETEN TÜRKİYE

Müezzinoğlu, istihdam seferberliğine desteğin de çığ gibi büyümeye devam ettiğinin altını çizdi. Müezzinoğlu, 2 milyon hedefine altyapı kurduklarını belirterek, “Özellikle tehlikeli ve çok tehlikeli işlerle ilgili yeni bir, çok tehlikeli iş alanlarında biraz işe talep az. Oradaki imkanları, teşvikleri artırarak istiyoruz ki bu alanlarda da Türkiye güçlü üreten olsun” diye konuştu.

105 bin kişi başvurmuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “Bu bir maaş değil, bu bir hediye. Burada işin özü; Doğum yapmış annenin, istihdamda güçlü kalışına destek vermektir” diyerek tanımladığı büyükanne projesine 105 bin kişinin başvuru yaptığı açıklanmıştı. Bu başvurulardan 27 bin tanesi kriterlere uyarken ilk etapta 6 bin 500 kişi seçilmişti. Bir yıl sürecek pilot uygulama sonrası verim alınması durumunda torun maaşı, kriterlere uyan tüm ailelere verilecek.

788 bin kişiye istihdam

Bakanlık, ayrıca 1 Ocak- 12 Nisan arası 788 bin 509 net istihdam sağlandığını açıkladı. Geçtiğimiz hafta ilk üç ayın ek istihdam rakamı 760 bin 150 kişiydi. Dünkü açıklama; Nisan’ın ilk 12 gününde 28 bin 359 kişinin daha işe yerleştirildiğini gösterdi.

#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
#Mehmet Müezzinoğlu
#Nine maaşı
7 yıl önce