|

Notu ‘Pekiyi’ olan mükellefe karne indirimi

Maliye Bakanlığı vergisini düzenli ödeyen vatandaşı ödüllendirecek. Vergi affı ya da ceza indiriminin yerini, borcuna sadık mükellef ödemelerinde ciddi indirimler alacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:42 - 18/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Mükellef geçmişteki borçlarını düzenli ödediyse, geçmiş 3 yılına bakacağız vergi denetimlerinde herhangi bir sıkıntı yoksa, 3 yılında karnesi pekiyi ise o zaman diyeceğiz ki 'ödeyeceğiniz vergiyi daha düşük oranda ödeyin.' Oran indirimine gideceğiz.” dedi. Ağbal, özellikle vergi denetimi konusunun, mükellef için her zaman endişe kaynağı olduğunu, bu konuda kendisine şikayetler geldiğini anlattı.



DENETİMDE YENİ DÖNEM



Bunların yanı sıra, yapacakları önemli bir yasal düzenleme ile vergi denetiminde adeta yeni bir dönemi başlatacaklarını anlatan Ağbal, “Vergi kanunlarımıza göre, mükellefin geçmiş 5 yıla ilişkin hesapları incelenebiliyor. Maliye olarak 2011'e kadar geriye dönük inceleme yapabiliyoruz. 2011 yılında ne yaptığımızı hangimiz hatırlarız? Hatırlayamayız. Bu gerçekten mükelleflerin üzerinde büyük bir tedirginlik meydana getiriyor” ifadelerini kullandı.



Zor gününde yanında olacağız


Maliye Bakanı Ağbal, zor gününde mükellefin yanında olmak istediklerini de söyledi. Yakın zamanda hazırlanacak pakette bu konuya ilişkin de önemli yeniliklerin olacağını aktaran Ağbal, şu bilgileri paylaştı: “Vatandaşımız vergisini ödüyor, borcunu aksatmıyor. Herhangi bir şekilde denetimde eksik bir durumu yok. Devletin mükellefin elinden tutması yardımcı olması lazım.”


#Maliye Bakanı
#Naci Ağbal
#Vergi affı
8 yıl önce