|

O ülkeye uçak seferleri başladı

Ankara-Amman arasında karşılıklı uçak seferleri başladı. Ürdün'ün Ankara Büyükelçisi Amjad Al-Adaileh, uçak seferlerinin başlamasının iki ülkenin ticari ve turizm ilişkilerini geliştireceğini belirtti.

Yeni Şafak
15:47 - 8/12/2015 Salı
Güncelleme: 13:53 - 8/12/2015 Salı
AA

Ürdün Kraliyet Hava Yollarının (Royal Jordanian Airlines) Ankara-Amman uçak seferleri başladı.



Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen törende konuşan Ürdün'ün Ankara Büyükelçisi Amjad Al-Adaileh, Ankara-Amman arasında karşılıklı uçak seferlerinin başlamasının iki ülkenin ticari ve turizm ilişkilerini geliştireceğini belirtti.



Türk vatandaşlarının, Kudüs ziyaretlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan anlaşma doğrultusunda Ürdün üzerinden yapılmasını arzu ettiklerini anlatan Al-Adaileh, Ürdün vatandaşlarının da Türkiye'ye ziyaretlerinin sıklaşacağını kaydetti.



Ürdün Kraliyet Hava Yolları Satış ve Pazarlama Başkanı Zaker Majali de iki ülke arasındaki uçak seferlerinin ilerleyen dönemde daha da artacağını ifade etti.



Esenboğa Havalimanı Başmüdürü Selay Mürey de ara verilen Ankara-Amman-Ankara seferlerinin yeniden başlamasının kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.



TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer da geçen 9 yıldan sonra ilk uçuşun kendileri için mutluluk verici olduğuna işaret ederek, "Bugün itibarıyla Amman ve Ankara uçuşları bağlanmış oldu" dedi.



Törenin ardından Ürdün Kraliyet Hava Yolları, Ankara'dan Amman'a ilk seferini gerçekleştirdi.



Ankara-Amman arasında haftada karşılıklı 3 sefer yapılacak. Böylece Ankara'dan Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Irak, Suudi Arabistan, Uzakdoğu, Avrupa ve Amerika'ya konforlu uçuş imkanı sağlanacak.

#Esenboğa Havalimanı
#Ürdün Kraliyet Havayolları
#TAV Esenboğa Müdürü Nuray Demirer
#uçak seferleri
#Ürdün
8 yıl önce