|

Okul servisleri yine gündemde: Vatandaş ve esnafa uyarılar geldi

Okulların açılmasına sayılı günler kala okul servisi güvenliği de tekrar gündeme geldi. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, vatandaşlara servis şoförleri ve araçları konusunda uyarılarda bulunurken, esnafa da L serisi plaka konusunda hızlı karar vermeleri gerektiğini ifade etti.

Yeni Şafak
16:48 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:46 - 6/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Okullar açılıyor, gündem yine servisler.
Okullar açılıyor, gündem yine servisler.

Okulların açılmasına sayılı günler kala velileri servis telaşı sardı. Yeni eğitim dönemi öncesinde okul servisi güvenliği de tekrar gündeme geldi. TVNET ekibi, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk'e konuyla ilgili tüm merak edilenleri sordu.

Öztürk servis güvenliği için velilere tavsiyelerde bulunarak, "İlk önce iş velilerimizde başlıyor. Mutlaka çocuklarınızı taşıyacak şoförü ve aracını görmesini tavsiye ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Araç güvenliğine ilişkin Öztürk, "Aracımız içinde daha önceki yıllarda olduğu gibi araç takip sistemi, kamerası, acil çıkış sistemi, üç nokta emniyet kemeri... Bunlar olması lazım.
Yeni yayınlanan servis araçları yönetmeliğinde bir de sensörlü koltuk, araç takip sistemi, iç kameralar, üç nokta emniyet kemeri, çocuk aparatı olması planlandı.
Biz bunu yetkilerle konuşarak bir yıl ertelenmesini talep ettik. Ertelenme talebimiz araçlarımızın bir çoğunun takılması gereken ilave donanımlara uygun olmadığını biz tespit ettik. Onun için erteleme talebimiz budur ama biz servis camiası olarak kesinlikle bir şeyleri erteleyip ortadan kaldırmakta daha ucuz veya daha güvensiz bir işin peşinde değiliz.
İşimizi dört dörtlük yapalım, insanlar bize güvensiz bizde onların güvendiği ortamı hazırlayalım
" dedi.

"Çocuklarımız önce Allah'a, sonra bize emanet"

Servis şoförlerinin eğitimlerine de değinen Öztürk, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği servis aracı şoförleri ve hostesleri için belirli bir eğitimler var. Biz daha önce devam ettirdiğimiz eğitimlere ara vermek zorunda kaldık. Bu eğitimler bittikten sonra
e
kim ayı içinde tekrar biz personellerimize, çocuk psikolojisi, öke kontrolü, iletişim ve ilk yardım uzmanlarından eğitim vermek suretiyle bizde daha kaliteli daha kalifiye bir elemanla çalışmayı düşünüyoruz
" ifadelerini kullandı.

Öztürk, "Okullar açılacak Allah nasip ederse, bunu canı gönülden söylüyorum. Önce Allah'a sonra çocuklar bize teslim. Kimsenin gözü arda kalmasın" dedi.


Esnafa L serisi plaka

Hamza Öztürk, vatandaşlara mutlaka bir servis aracıyla anlaşmaları konusunda uyarılarda bulunarak, "Mutlaka çocuk teslim edecekleri kişinin kim olduğunu öğrensinler. Daha kaliteli sürdürülebilir ve denetlenebilir bir sektör olması için servis araçlarını belli bir plakaya toplayacaklar. Onun için esnafımızda daha hızlı düşünüp hada hızlı karar vermesi gerekiyor.
Hızlı bir şekilde araçlarını normal plakalardan sadece servis araçlarına tahsis edilen L serisi plakalarına geçirmeleri gerekiyor
" açıklamasında bulundu.


#Okul servisi
#TVNET
#İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Oda
#Hamza Öztürk
6 yıl önce