|

Okullarda kuru üzüm dönemi

Öğrencilere kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması, sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla kuru üzüm temini ve dağıtımı ile Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü görevlendirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:28 - 8/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Bakanlar Kurulunun, “Okullara Kuru Üzüm Temini ve Dağıtımı Hakkında Kararı” Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, TMO bu yıl, anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve temel eğitim birinci kademe (ilkokul) öğrencilerine kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile beslenmelerine katkıda bulunularak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla kuru üzüm temini ve dağıtımı ile görevli olacak.



DİĞER BAKANLIKLARLA İŞBİRLİĞİ


TMO bu karar kapsamında yapılacak alım, muhafaza, nakliye, paketleme ve kiralamalara ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilendirildi. Söz konusu karar kapsamında gerekli eğitim ve tanıtım etkinlikleriyle materyallerinin temini, dağıtımı, yayım ve iletişim faaliyetleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TMO tarafından yapılacak.


#kuru üzüm
#kuru meyve tüketim alışkanlığı
8 yıl önce