|

On numara temizlik ürünü Boron

Türkiye’nin bor madenindeki üstünlüğünü ortaya koyan bir ürün olan Boron, doğal içeriğiyle dikkat çekiyor. Petrol türevi, fosfat ve parfüm gibi ürünleri içermeyen çevreci özelliğiyle öne çıkan Boron, Eti Maden’in Eskişehir’deki tesislerinde üretiliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 27/01/2019 Pazar
Güncelleme: 02:03 - 27/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer, Boron gibi katma değeri yüksek ürünler için çalıştıklarını kaydetti.
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer, Boron gibi katma değeri yüksek ürünler için çalıştıklarını kaydetti.

17 farklı ürünle 100’den fazla ülkede 350’yi aşkın küresel müşteriye hizmet verdiklerini söyleyen Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Keleşer, son ürünleri Boron ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin dünya bor pazarındaki liderliğini güçlendirecek yeni ürünleri Boron’un önemine dikkat çeken Keleşer, “Yeni ürünümüz BORON, doğal bor mineralinin leke çıkarma işlemini kolaylaştırma, enzimleri stabilize etme, suyu yumuşatma gibi özellikleri kullanılarak geliştirildi. Petrol türevi ve fosfat gibi zararlı maddeler içermeyen, insan sağlığına, doğaya ve çevreye zarar vermeyen anti-fungal ve anti-bakteriyel özelliklere sahip BORON markamızı “Türkiye’nin Bor Madeninden Türkiye’nin Temizlik Ürünü BORON” sloganıyla piyasaya sunuyoruz” dedi.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERE ODAKLANACAK

Eti Maden’in yaptığı yatırımlarla daha da güçlendiğine dikkat çeken Keleşer, “80 yılı aşkın tecrübesiyle ülkemizin madencilik sektörünün lokomotif kuruluşu Eti Maden olarak, dünya bor rezervinin %73’üne sahip olduğumuz BOR’da faaliyetlerimizi başarıyla sürdürmekteyiz. Üretim, Satış ve Pazar Payında Lider olmanın sorumluluğu ve bilinciyle, daha çok katma değerli ürünlere yönelik çalışmalara odaklanarak BOR’un hayatımızın bir parçası olması için çalışıyoruz. 2018’de bor ihracatımız 1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti” diye konuştu.

Eti Maden İşletmeleri laboratuvarlarında 2012’den bu yana süren çalışmalarla geliştirilen Boron temizlik ürünü, geleneksel sentetik deterjanlardan farklı. Ürün, petrol türevleri, parfüm ve fosfat gibi kimyasal maddeleri barındırmıyor.

  • Eskişehir’de üretilip piyasaya sunuluyor
  • İçeriğinin yüzde 50’den fazlası doğal mineral olan borakstan oluşan Boron, leke çıkarma işlemini kolaylaştırarak ve suyu yumuşatarak temizleme performansını arttırıyor. Yeni temizlik ürünü, Eti Maden Eskişehir Kırka Tesisleri’nde tam otomasyona sahip yeni devreye alınan Borlu temizlik ürünleri üretim tesisinde üretiliyor. Türkiye’nin tüm büyük market zincirlerinde 4 kiloluk paketlerde satışa sunulan yeni ürün Boron’un satış fiyatı ise 24,90 TL.
#Boron
#Eti Maden
#Eskişehir
#Serkan Keleşer
5 yıl önce