|

Ordu’da Arap turist patlaması

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son yıllarda Arap turistlerin Ordu'ya büyük ilgi göstermeye başladığını vurgulayarak, "19 Temmuz itibariyle Ordu- Giresun Havalimanı'nda yurt dışı uçuşları başlıyor. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan kalkan ilk Arap turist uçağını karşılayacağız. İnşallah kentte turizm, fındık dışında alternatif ticari faaliyet olacak" dedi.

Yeni Şafak
12:02 - 11/07/2016 Monday
Güncelleme: 09:03 - 11/07/2016 Monday
DHA

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, önceki yıl yaklaşık 300 bin olan yerli ve yabancı turist sayısının geçen yıl önemli ölçüde artarak 450 bine çıktığını, bunun 50 binini Arap ve diğer yabancı turistlerin oluşturduğunu söyledi. Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda yurt dışı uçuşların 19 Temmuz tarihi itibariyle başlayacağını, aynı tarihte Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan ilk Arap turist kafilesini taşıyan uçağın geleceğini belirten Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi:



"Artık Ordu'ya da Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden merak ve ilgi uyandı. Karadeniz'i ve buradaki güzellikleri görmek isteyen Arap ziyaretçilerimiz Riyad'dan ilk seferi yapacaklar. Ordu-Giresun Havalimanı Türkiye'nin prestij projesiydi. Bu havalimanı açıldığından beri her gün Türkiye'nin bir çok noktasına uçuşlar yapılmaya başladı. Bu havalimanı sayesinde Suudi Arabistan Riyaddan direkt kalkan ilk uçağı 19 Temmuz'da karşılayacağız. Bakanlar Kurulu kararınca buranın yurt dışı hudut kapısı olması da tescil edildi. Artık bundan sonra uluslararası uçuşlara uygun hale gelecek. Bu da Ordu turizmi açısından önümüzün açılması anlamına geliyor."


#Ordu
#Arap turist
#Turizm
#Ordu-Giresun Havaalanı
8 years ago