|

Organize perakende uzlaşı bekliyor

Perakende sektörünün önemli firma temsilcileri ve sivil toplum örgütleri, AVM'lerde yaşanan dolarla kiralama sorunu için 'Elinizi taşın altına koyun' mesajı gönderdi.

Haber Merkezi
04:00 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:48 - 12/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
"Perakende Teknolojileri Konferansı" öncesinde perakende sektörü profesyoneller bir araya geldi.
"Perakende Teknolojileri Konferansı" öncesinde perakende sektörü profesyoneller bir araya geldi.

Kategori Mağazacıları Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, KMD üyelerinin Türkiye çapında yaklaşık 6 bin satış noktasında 165 bin kişilik istihdam ve 82,5 milyar TL seviyesinde ciro oluşturduğunu belirtti. KMD tarafından 2 Ekim 2018'de beşincisi düzenlenecek olan "Perakende Teknolojileri Konferansı" öncesinde perakende sektörü profesyoneller bir araya geldi. KMD Başkanı Yenal Gökyıldırım'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya KMD yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Toplantıda konuşan Gökyıldırım, sektörün gündeminde önemli bir yer tutan döviz kurları ve artan maliyetler karşısında çözüm yolları aradıklarını, teknolojilerinin de burada önem taşıdığını vurguladı.

ENFLASYONLA MÜCADELEDE BİZ DE VARIZ

Enflasyon artışı ile ilgili gelişmeleri değerlendiren KMD Başkan Vekili Alp Önder Pamukçu, "Enflasyonla mücadelesinde devletin en büyük yardımcısı organize perakende sektörü. En önemli destekçisi biziz. Organize perakende sektörü önemli oranda ürün stoku ile çalıştığı için enflasyondaki artışın raflara yansımaması ve bu süreci en makul şekilde atlatmak için çalışıyoruz" dedi. Pamukçu, “Çeşitli nedenlerle artan maliyetlerimizi kontrol etmek için sürekli çözümler geliştiriyoruz. İthalata getirilen vergi yükleri, dövizdeki dalgalanmalar gibi unsurlar maliyetlerimizi doğrudan etkiliyor. yeni yatırımımızı planlarken eskiden olduğundan daha daha dikkatli ve araştırmacı olmak durumunda kalıyoruz" dedi.

  • Son günlerde AVM yönetimleri ile kiracılar arasındaki sorunlara da değinen Pamukçu, şunları söyledi: “Perakende sektörü olarak hem AVM yönetimlerinin hem de kiracıların uzlaşı ile bu süreci tamamlamalarını bekliyoruz. Netice itibariyle aynı gemideyiz sektöre hasar verecek çıkışlardan kaçınmalıyız. Şunu belirtmek gerekirki bu arkadaşlarımızın (Dolar üzerinden kira ödeyen AVM kiracıları) canı yanıyor. Ve sektör olarak elimizi taşın altına koymak zorundayız.”
#Perakende
#Uzlaşma
6 yıl önce