|

Otomotivciden Almanya'ya mektup

Almanya ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik ekonomiye de taşınınca otomotiv sektörü atağa kalktı. TAYSAD, Alman otomotiv devlerinin CEO’larına mektup yazarak sağduyu çağrısı yaptı.

Yeni Şafak
07:36 - 3/10/2017 Salı
Güncelleme: 07:42 - 3/10/2017 Salı
Diğer
​Türk otomotiv sektörünün Almanya'ya ihracatı 12 milyar euro.
​Türk otomotiv sektörünün Almanya'ya ihracatı 12 milyar euro.
Türkiye ile Almanya
arasında yaşanan siyasi gerilimden en fazla etkilenen sektör ise karşıklı ticaretin 60 milyar euroyu bulduğu otomotiv oldu. 400'e yakın üyesiyle otomotiv yan sanayisindeki ihracatın yüzde 70'ini karşılayan
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği
(TAYSAD) dikkat çeken bir kampanya başlattı. Üyeleri ile birlikte sahaya inen dernek aynı zamanda
Alman otomobil devlerinin CEO'larına özel mektup yazdı.
POZİTİF GERİ DÖNÜŞLER ALDIK
Sabah'ın haberine göre,
TAYSAD Başkanı Alper Kanca,
"İki tarafın daha fazla empati yapmasını sağlamak için bir dizi çalışma başlattık. Bu kapsamda Alman otomotiv devlerinin üst düzey yöneticilerine mektuplar gönderdik. Ayrıca kendilerini ziyaret etmek istediğimizi ilettik. Bu taleplerimize olumlu ve hızlı geri dönüşler aldık. Yakın zamanda yüz yüze görüşmelerimiz de başlıyor" dedi. Mektupta Türk otomotiv sanayisinin gücü ve potansiyelini anlattıklarını aktaran Kanca, "İki ülkenin birbiri ile nasıl entegre olduğunu yazdık. Konunun ekonomik temeli bulunmadığını ve firmalarımızın küresel çaptaki başarılarını sıraladık" diye konuştu.
"TÜRK TECRÜBESİNİ BAŞKA YERDE KARŞILAMALARI ZOR"
  • Türk otomotiv sektörünün Almanya'ya ihracatının 12 milyar euroyu bulduğunu anlatan Alper Kanca, "Almanya'nın Türkiye'ye otomotiv satışı ise 40-50 milyar euro. Yani bu gergin ortamdan asıl zararı Almanya görecek. Ayrıca tedarik sektöründe de Türkiye'deki bilgi birikimi ve üretim teknolojilerindeki tecrübeyi başka ülkelerle karşılamaları zor" dedi.
#Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği
#Almanya
#Mektup
#TAYSAD
7 yıl önce