|

OVP 20 Eylül’de açıklanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonominin 3 yıllık yol haritası olan Orta Vadeli Program’ın 20 Eylül’de açıklanacağını söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 14/09/2018 Cuma
Güncelleme: 01:29 - 14/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
​​Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak
​​Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

Sabah gazetesine konuşan Albayrak ekonomi gündemine ilişkin mesajlar verdi. Albayrak satır başları ile şunları kaydetti:

* Merkez Bankası enflasyonla mücadele konusunda para politikası alanında gerekli gördüğü adımı attı. Bundan sonra da ihtiyaç duyulduğunda sıkılaşma yönünde yeni adımlar atacağı mesajını verdi. Şimdi mali taraftaki en önemli husus enflasyonla mücadele, sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme, cari açığın düşürülmesi konularında 3 yıllık iş planımız olan OVP’nin açıklanmasıdır. 20 Eylül’de açıklayacağız.

* Türkiye’nin ana gündem maddesi ekonomi, ekonomi yönetiminin ana gündem maddesi de enflasyon ve faiz ile mücadeledir.

* Bundan sonraki süreçte tüm bakanlarla birlikte enflasyonla mücadele, tasarruf ve verimlilik esaslı çalışmaların benimsenmesi ana ve temel hedef olacak. Hep beraber bu hedefler doğrultusunda çalışacağız.

Spekülasyona geçit yok

* Kur bahanesi ile, fiyatlarda spekülatif artışlar ve fırsatçılık asla kabul edilemez. Spekülatif girişimleri denetleyecek ve önüne geçeceğiz.

* Dövizle ödemeleri ve işlemleri yasaklayan düzenlememiz çıktı. Yönetmeliğimizi de kısa sürede yayımlayarak, geçmiş işlemlerin hangi esaslar üzerinden yapılacağını açıklayacağız.

* Cari açıkla mücadelenin yolu ihracata dayalı büyüme ve yerli üretimin güçlenmesinden geçiyor. Ekonomik dengelenme hedefimizin temel çıpası cari açıkla mücadele olacak. OVP bu kapsamda da tüm bakanlıklara sorumluluklar ortaya koyacak.

#Berat Albayrak
#OVP
#Orta Vadeli Plan
6 yıl önce