|

Oyumuz istikrara

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediklerini söyledi. Kopuz, "Türk iş alemi ve halkımızın da oyunu istikrardan yana kullanacağına inanıyorum" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/06/2018 Pazar
Güncelleme: 00:20 - 10/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz
İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini söyledi. İSTİB haziran ayı meclis toplantısında konuşan Kopuz, iş dünyasının da milletin de istikrarın sürmesini istediğini belirtti. Türkiye’nin seçim öncesi belirsizlik ortamlarını daha önce defalarca yaşadığını anımsatan Kopuz, 24 Haziran’daki seçimlerin önemine dikkati çeken Kopuz, yeni sistemin Türkiye için hayırlar getireceğine inandığını belirterek, iş dünyasının istikrarın sürmesini istediğini vurguladı.

HANTAL YAPILARDAN ÇOK ÇEKTİK

İş dünyası olarak bürokrasiden ve hantal yapılardan çok çektiklerini anlatan Kopuz şunları kaydetti: “Daha hızlı ve daha etkin kararlar alan bir devlet yapısına, bu ülkede en çok iş dünyasının ihtiyacı var. Bu noktada, konuşulduğu ilk günden bu yana desteklediğimiz ve ülkemizin son 16 yıldaki istikrarını bir başka boyuta taşıyacak olan bu sistemi, iş dünyasının bir ferdi olarak sevinçle karşılıyorum. Biz hizmet konusunda tarafsızız. Üyelerimize ve Türk ekonomisine yaptığımız hizmetlerde, hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadık, yapmayız. Ama ülkemiz için tarafımızı belli etmemiz gerektiği zaman da, açık yüreklilikle tarafımızı ortaya koyarız.”

  • FAİZLERİ ARTTIRMAK SORUNU ÇÖZMEZ
  • İSTİB Başkanı Kopuz, doların güçlenmesi dolayısıyla birçok gelişmekte olan ülkenin merkez bankalarının faizleri yukarı çektiğini, ancak faiz artırımının sorunu çözmeyeceğini çünkü Türkiye'de son bir buçuk yıldır talep enflasyonu değil maliyet enflasyonu olduğunu söyledi. Kopuz, sadece faiz artırımı ve para politikası tedbirleriyle maliyet enflasyonuyla mücadele edilemeyeceğini dile getirdi.
#Ali Kopuz
#Seçim
#24 Haziran
6 yıl önce