|

Oyun severlerin profili değişiyor

Facebook IQ, mobil oyun trendlerine ilişkin olarak gerçekleştirdiği araştırmanın ilk sonuçlarını açıkladı. Türkiye'de mobil oyun severlerin yüzde 48'ini ebeveynler oluşturuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:16 - 12/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Facebook IQ, mobil oyun trendleri ile ilgili yaptığı yeni bir araştırmanın sonuçlarını duyurdu.



Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'daki on iki ülkeden 18 yaş üstü katılımcılarla gerçekleştirilen araştırmadan çıkan sonuçlar şu şekilde sıralanıyor:



-Araştırılan mobil oyun severlerin %45'i beklerken, %21'i ise iş yerlerinde oyun oynuyor.


-Gelişen pazarındaki oyun sever, gelişmiş pazardaki oyun severe kıyasla akıllı telefonunu 1,8 kat daha birincil oyun cihazı olarak kullanıyor.



-Mobil oyun severler, arkadaşlarını yenmek için oyunlara para ödemeye 2,9 kat daha meyilliler. Türkiye'deki mobil oyun severlerin %39'u sosyal ilişkiler için oyunda vakit geçiriyor.



-Türkiye'deki oyun severlerin %73'ü, akıllı telefonlarını birincil oyun cihazı olarak kullanıyor. Akıllı telefonları %71 ile bilgisayarlar, %30 ile tabletler ve %16 ile konsollar takip ediyor. Türk oyun severlerin %45'i seyahat ederken, %44'ü beklerken ve %24'ü iş yerinde oyun oynuyor.



EN ÇOK PRIME TIME'DA OYNANIYOR

Türkiye'de mobil oyun severlerin yüzde 48'ini ebeveynler oluşturuyor ve bunların yüzde 68'i, en çok akşam saatlerinde (17:00 - 20:00 arası) oyun oynuyor. Buna ek olarak mobil oyun sever ebeveynlerin yüzde 95'i çocukları ile eğitici aktivite amaçlı mobil oyunlar oynadığını ifade ediyor. Bu ebeveynlerin yüzde 85'i, oyun uygulamalarını çocukları için satın alıyor.




#Mobil oyun
#Facebook IQ
8 yıl önce