|

Özel sektörde istihdam atağı

Özel sektörün istihdam seferberliğine katkısı sürüyor. Hizmet, otomotiv, enerji sektörlerinde faaliyet gösteren birçok şirketin son bir haftada duyurduğu istihdam miktarı, 6 bin 500 kişiyi aştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 00:42 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Mercedes-Benz Türk’ten 200 personelle katkı
Mercedes-Benz Türk’ten 200 personelle katkı

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ederken bir yandan da işsizlikle mücadele ediliyor. İstihdam seferberliği kapsamında işçi alan firmalar ülke ekonomisinin temellerini güçlendiriyor. Aralarında enerji, otomotiv, çağrı merkezi ve hizmet sektörlerinin bulunduğu alanlarda son günlerde 6 bin 500 kişilik istihdam yapıldığı duyuruldu.

BURSALI'YA OKSİJEN OLDU

Yapımı devam eden ve tamamlandığında İstanbul-İzmir arası seyahat süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nda hizmet sunacak akaryakıt ve ticari alanlardan oluşan 33 "oksijen" dinlenme tesisinde, 5 bin kişi istihdam edilecek. Otoyol Yatırım ve İşletme Genel Müdürü Alp Gürdil, "Bu süre içinde, yolun İstanbul ve İzmir güzergahında toplam 33 adet tesisimizde, perakendecilerimizle birlikte çeşitli aktiviteler yapacağız. 24 saat, 7 gün, otoyol boyunca yer alan tüm alışveriş, dinlenme ve eğlence alanlarında işletme yönetimini tek bir merkezden sağlıyoruz. İstihdam edilecek 5 bin kişi aileleriyle birlikte düşünüldüğünde 25 bin kişiye gelir imkanı sağlayacak" şeklinde konuştu.

PANEL FABRİKASINA 1000 KİŞİ ALINACAK

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren güneş paneli üreticisi CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 125 milyon liralık yeni bir güneş paneli fabrikası yatırımı yaptıklarını bildirdi. Şu anda 125'i mühendis yaklaşık bin çalışanları bulunduğunu ve bunun da yarısının kadın olduğunu kaydeden Sarvan, yeni fabrikada da yaklaşık bin kişilik istihdam oluşacağını dile getirdi. Sarvan 40 ülkeye ihracat yaptıklarını da sözlerine ekledi.

  • Mercedes-Benz Türk’ten 200 personelle katkı
  • Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’na 200 yeni personel alınacak. Fabrikanın mevcut kapasitesini iki katına çıkarma amacıyla üretimin çeşitli pozisyonlarında görevlendirilecek yeni personelin Haziran ayında işbaşı yapması planlanıyor. İstihdamda öncelik, Aksaray Kamyon Fabrikası bünyesinde bulunan “Eğitim Merkezi”nden mezun olan gençlerin olacak. Genel ilan üzerinden gelen başvurular ile de kalan iş gücü ihtiyacının tamamlanması hedefleniyor. Mercedes-Benz Türk, 1.800 kişinin görev yaptığı Aksaray Kamyon Fabrikası’ndan yeni yatırımların katkısı ve 200 yeni çalışanın gücüyle toplam ihracat gelirinin üzerine ilave olarak 1 milyar avro değerinde kamyon ihracatı hedefliyor.
#Özel Sektör
#İstihdam
6 yıl önce