|

Özlenen uskumru 20 lira

Balıkçıların tezgâhlarını palamut, istavrit, sardalya ve tekir süsledi. 40 yıl sonra Marmara’da görülen uskumru da kilosu 20 liradan alıcı bekliyor.

Yeni Şafak
07:38 - 5/09/2017 mardi
Güncelleme: 07:42 - 5/09/2017 mardi
Diğer
Balıkçılar uzun zaman sonra  denizden uskumru çıktığını söyledi.
Balıkçılar uzun zaman sonra denizden uskumru çıktığını söyledi.
Denizlerde av yasağı
nın kalktığı 1 Eylül’ün Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle gecikmeli olarak denize açılan balıkçılar önceki akşam ‘Vira bismillah’ dedi. Balıkçıları mutlu eden gelişme ise uskumrunun 40 yıl sonra ağlarına takılması oldu.
  • Marmara Denizi’ne uğrayan uskumru tezgâhlardaki yerini 20 TL’den
    aldı. Ayrıca pazarlarda, istavrit ve sardalyanın kilosu 20 TL, palamudun küçüğü 15, büyüğü ise 30 TL’den satışa sunuldu.

137 gün süren av yasağının sona ermesinin ardından İstinye’ye tezgâhını açan Hüseyin Çelik (35), ilk güne rağmen bu sene umutlu: “Uzun zamandan sonra uskumru çıktı. Denizden taze çıkan uskumru varken vatandaşlara kilosu 20 TL’den öneririz. Balığın bol olup olmadığını söylemek için erken.”

‘Balıkçılar Moritanya’da’
Yasalara göre, 15 Eylül’den sonra ışıklı avcılığa müsaade edildiğini belirten İstanbul Su ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Kartal, “Önceki akşam uskumru veya hamsi yakalayanların birçoğu ışıkla kaçak olarak avlandı. 15 gün içinde Marmara’da uskumru katliamı yaşanabilir. Balığın çok iyi olduğu da söylenemez.
Türkiye’de iyi balık yakalayamayan Türk avcılar, Moritanya’ya
gitti. 40 metrenin üstünde 30 gırgır şu sıralar orada avlanıyor. Orada avlananlar yakaladıklarının yüzde 80’ini fabrikalara yem yapılması için satıyor” diye konuştu.
#Balık
#Balık mevsimi
#Av sezonu
#Balıkçı
#Uskumru
il y a 7 ans