|

Pahalı ete son

Vatandaşın cebini yakan fahiş et fiyatlarına fren geliyor. 1 kilo bonfilenin 80, pirzolanın 60, kıymanın 45 lira olması, hükümeti harekete geçirdi. Enflasyonun üzerinde de ciddi bir etkisi olan kırmızı et fiyatlarıyla ilgili Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, fiyatları biraz daha disipline edebilmek, tüketicinin zararlarını önleyebilmek için ithalat izni vereceklerini belirtti.

Yeni Şafak
07:14 - 27/01/2016 Wednesday
Güncelleme: 05:32 - 27/01/2016 Wednesday
Diğer

Kırmızı et fiyatlarındaki artışın enflasyonu etkileyen negatif unsurlardan biri olduğunu vurgulayan Elitaş, şöyle konuştu: "Bizim AB anlaşması gereğince 20 bin tona yakın bir et ithalatımız var. İthal izni vereceğiz. Bir de daha önceden anlaştığımız, Bosna Hersek'ten 15 bin ton taahhüt ettiğimiz bir et alımı vardı. Hemen hemen 9 bin tonunu gerçekleştirdiler. Bu sene ve önümüzdeki sene 6 bin 500 ton da oradan et ithalatı gerçekleşecek. Ümit ediyoruz ilk 3 ay içerisinde mevsimsel etkilerin olumsuzluğunun asist edildiği bir nokta olur."



300 BİN TONLUK AÇIK VAR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et üretiminin 1 milyon tona çıktığını ancak halen 300 bin ton civarında açık bulunduğunu kaydetti. Takvim'in haberine göre, süt ve hayvan ırklarının kalitesini AB standartlarına taşıma konusunda destek sağlayacaklarına değinen Çelik, "Bu konudaki düzenlemeleri yakında paylaşacağız. Üreticilerin talepleri doğrultusunda hayvancılık destekleriyle ilgili yeni model düşünülüyor" dedi.



Et türü Fiyat (TL/kg)

Dana bonfile....................... 80


Dana pirzola....................... 60


Dana biftek......................... 48


Dana kuşbaşı................. 36-43


Dana kıyma..................... 40-45


Kuzu bonfile....................... 67


Kuzu pirzola....................... 57


Kuzu kuşbaşı..................... 52


Kuzu incik........................... 43



#Kırmızı et
#Et fiyatları
#Enflasyon
#Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş
8 years ago