|

Pakistan ile hedef 1 milyar $

Albaraka Türk Kurumsal Satış Müdürü Kösten, “Türkiye ve Pakistan arasında 610 milyon dolar ticari hacmi var ve biz bunu 1 milyar dolara çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/05/2018 Salı
Güncelleme: 00:51 - 15/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Albaraka Türk’ten ülke günü etkinliği
Albaraka Türk’ten ülke günü etkinliği

Albaraka Türk, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) iş birliği ile "Pakistan Ülke Günü" etkinliği düzenledi. Albaraka Türk'ten yapılan açıklamaya göre organizasyona, Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi, Pakistan İstanbul Başkonsolusu Bilal Khan Pasha, DEİK Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Atilla Demir Yerlikaya ve Pakistan’da yatırımı olan ve yatırım yapmayı planlayan DEİK üyesi birçok şirket yetkilisi katıldı.

ÖNEMLİ TİCARİ KAPILAR AÇILACAK

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Kurumsal Satış Müdürü Barış Kösten, Türkiye ve Pakistan'ın uzun bir tarihi süreçten beri kardeş ülkeler olduğunu belirtti. Pakistan'ın komşu ülkeleri ile beraber çok büyük bir pazara sahip olduğunu ifade eden Kösten, şunları kaydetti: " Türkiye ve Pakistan arasında 610 milyon dolar ticari hacim var ve biz bunu 1 milyar dolara çıkarmayı düşünüyoruz. Pakistan'a yatırım yapan önemli Türk markalar mevcut ve biz Albaraka Türk olarak bu yatırımların artmasına destek olacağız. Pakistan’da geniş bir şube ağına sahip olan grup bankamız vasıtasıyla iki ülke arasındaki mal ticareti ve yatırımlardan kaynaklı para transferlerinde müşterilerimizin işlerini kolaylaştırmaya devam edeceğiz."

  • Tekstil ve gıda yatırım için cazip
  • Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi de Türkiye ve Pakistan’ın dost iki ülke olduğunu belirterek, “Türkiye ve Pakistan arasındaki iş birliğinin önemli yatırım projeleri ile artmasını hedefliyoruz. Pakistan’ın nüfusunun yüzde 55’i 30 yaşın altında ve büyümekte olan bir orta sınıfı var. Giyim ve beyaz eşya sektöründe tüketim artışı çoğaldı. Gıda sektöründe ise yoğun bir yatırım potansiyeli mevcut, ünlü global markalar Pakistan’a daha gelmediler. Enerji ve telekom sektörlerinde önemli Türk yatırımcıların Pakistan’a yatırım yapmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

#Pakistan
#Albaraka Türk
#Ticaret
6 yıl önce