|

Panda Alüminyum'dan 30 ülkeye ihracat

Panda Alüminyum, geçen yıl başta Avrupa Birliği olmak üzere 30 ülkeye gerçekleştirdiği 21 milyon dolarlık ihracatla Türkiye İhracatçılar Meclisinin ilk bin firma listesine girdi.

Yeni Şafak
15:30 - 19/12/2017 Salı
Güncelleme: 15:35 - 19/12/2017 Salı
AA
Panda Alüminyum'dan 21 milyon dolarlık ihracat.
Panda Alüminyum'dan 21 milyon dolarlık ihracat.

Panda Alüminyum, geçen yıl Avrupa Birliği (AB) başta olmak üzere 30 ülkeye yaptığı 21 milyon dolarlık ihracatla Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) ilk bin firma listesine girmeyi başardı.

Panda Alüminyum firması, külçe alüminyumu haddeleyerek ihracata yönelik üretim yapmak amacıyla 2008 yılında kuruldu.

  • Firma, başta ambalaj olmak üzere, dayanıklı tüketim malzemeleri, otomotiv, soğutma sistemleri gibi sektörler için ürün tedarik ediyor.

Panda Alüminyum Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Şeherli, yaptığı açıklamada, ihracatlarını ağırlıklı olarak AB ülkelerine gerçekleştirdiklerini, son yıllarda ABD, Hindistan, Ortadoğu ve Arap pazarına da yöneldiklerini söyledi.

"Her dilde anlaşılabilir bir kelime olduğu için 'Panda' ismini tercih ettik"

Kuruluş aşamasında ihracat odaklı üretim mantığıyla hareket ettiklerini belirten Şeherli, "Firmamız yassı alüminyum haddeciliği gerçekleştiriyor. Külçe alüminyumdan ince alüminyum malzemeye dönüştürme işlemi yapıyoruz. Üretimimizin yüzde 70'ini ihraç ediyoruz. Geçen yıl yaklaşık 21 milyon dolarlık satışla TİM'in ilk bin ihracatçı firması listesinde yer aldık. Bu yıl, geçen yılki ihracat rakamımızı daha 10 aylık süreçte yakaladık. İhracatımızı AB başta olmak üzere 30 farklı ülkeye yapıyoruz. Geçen yıl en çok ürünü İngiltere, İtalya ve Almanya'ya gönderdik." dedi.


  • Firmanın isminin neden "Panda" konulduğunu anlatan Şeherli, "İsmimiz biraz 'Kayseri zekası' sonucu çıktı. İhracat odaklı çalıştığımızdan her dilde, herkes tarafından anlaşılabilir bir kelime olduğu için 'Panda' ismini tercih ettik" diye konuştu.

Şeherli, doğru ve kaliteli ürünle zamanında hizmet verildiği zaman ihracatta her kapının açıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ürünlerimiz otomotiv, dayanaklı tüketim malzemeleri ve ambalaj sektörlerine kadar birçok alanda kullanılıyor. Ürünlerimizin tüketildiği her noktaya ulaşmak gibi bir hedef koyduk, bu doğrultuda hareket ettik. Hindistan hiç bilmediğimiz bir pazardı, girişte biraz zorlandık. Bu ülkenin kültürüne alışmada zorlansak da sonradan ürün kalitemiz ve hizmet anlayışımızla sorunları aştık. Sektörde alüminyum levha üreten 3 firma daha var, tatlı bir rekabet içindeyiz. Ambalaj grubu üzerinde Ar-Ge çalışmalarımız var, daha ince folyoyu sektöre kazandırmaya çalışıyoruz."

Şeherli, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde 30 bin metrekare açık ve 25 bin metrekare kapalı tesislerinde, 250'yi aşkın çalışanıyla sektöre yenilikler getirmek için çalıştıklarını bildirdi.

#Panda Alüminyum
#İhracat
#TİM
#AB
6 yıl önce