|

Parada küresel adalet arayışı

17. MÜSİAD Expo kapsamında 20 Kasım'da "Dünya Para Sisteminde Çoğulculuk ve Adalet" ana temasıyla 22. International Business Forum düzenlenecek. Forumda, "Uluslararası Para Sistemi'nin Reformu ve Makul ve Adaletli İktisadi, Düzen Tasarımı" ile "Uluslararası Ticaret ve Para Sistemi'nde Blockchain Teknolojisinin Konumu" başlıklı iki oturum gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi
04:00 - 2/11/2018 Cuma
Güncelleme: 01:58 - 2/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Abdurrahman Kaan
Abdurrahman Kaan

Bu yıl 17'ncisi gerçekleştirecek MÜSİAD EXPO kapsamında 20 Kasım'da "Dünya Para Sisteminde Çoğulculuk ve Adalet" ana temasıyla 22. International Business Forum (IBF) düzenlenecek. 20 Kasım'da İstanbul’da düzenlenecek, "Uluslararası Para Sistemi'nin Reformu ve Makul ve Adaletli İktisadi, Düzen Tasarımı" ile "Uluslararası Ticaret ve Para Sistemi'nde Blockchain Teknolojisinin Konumu" başlıklı iki oturum gerçekleştirilecek.

MÜSLÜMAN MİLLETLER ARASINDA İŞ AĞI GÜÇLENMELİ

Forumda dünya ekonomisinin en yeni gündemi de tartışılacak. Dünya para sisteminde çoğulculuk ve adaletin masaya yatırılacağı etkinlikte, blockchain sistemi bir çıkış yolu olarak tartışmaların odak noktasını oluşturacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın katılımının beklendiği etkinlikte, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve IBF Başkanı Erol Yarar açış konuşmaları gerçekleştirecek. Güncel temalar etrafında fikir ve bilgi alışverişi ortamı sağlayacak IBF, MÜSİAD EXPO'nun en ilgi çekici tartışma ortamlarından biri olarak tüm dünyadan ilgi görüyor. IBF, Müslüman milletler arasında güncel ekonomik gelişmeler ve gündem konuları ışığında global iş ağının kurulmasını amaçlıyor.

ALTERNATİF PARA SİSTEMLERİ LAZIM

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, bu yıl etkinlikte, doların küresel ekonomideki konumunu masaya yatırarak, alternatif para birimleri ve sistemleri üzerine yoğunlaşacaklarını bildirdi. Yalnızca Türkiye'nin değil, dünya ekonomisinin de dolara dayalı para sisteminin tehdidi altında olduğunu kaydeden Kaan, ABD'nin ürettiği temel rezerv para olan doların, küresel para sisteminin temel zaaflarından biri haline geldiğini vurguladı. Kaan, alanında uzman araştırmacı ve ekonomistler ile alternatif para birimleri ve sistemler üzerine değerlendirmelerde bulunulacağını kaydetti.


REFORM İHTİYACINI TARTIŞACAĞIZ

IBF Başkanı Erol Yarar, blockchain sisteminin ve kripto paraların uluslararası para sistemindeki rolünün sorgulanacağı kongrede, mevcut blockchain sistemlerinin ve kripto paraların uluslararası ticaret açısından barındırdığı avantajlar ve risklere değinileceğini bildirdi. Yarar, "Bu konuda ihtiyaç duyulan reform tüm boyutlarıyla IBF Kongresi'nde tartışılacak" dedi.

#MÜSİAD
#Abdurrahman Kaan
#Erol Yarar
5 yıl önce