|

Piyasalar TL'den yana

Piyasalar, merkez bankalarının kritik toplantılarına kilitlenirken, sıkılaştırıcı politikaları sürdüren Merkez Bankası'nın kurda 11 Ocak'taki zirveye izin vermeyeceği belirtiliyor.

Yeni Şafak
07:57 - 14/03/2017 Salı
Güncelleme: 07:58 - 14/03/2017 Salı
Diğer
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) perşembe günü alacağı kararlar bekleniyor.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) perşembe günü alacağı kararlar bekleniyor.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına kesin gözüyle bakılan çarşamba günkü kritik toplantısından çıkacak mesajlara kilitlenirken, içeride de Murat Çetinkaya başkanlığındaki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) perşembe günü alacağı kararlar bekleniyor. Dünya piyasaları, faiz artırması beklenen Fed Başkanı Jannet Yellen'in toplantı sonrası yapacağı açıklamalarda bu yılın üç artırım ile kapatılıp kapatılmacağının şifrelerini arayacak. Genel konsensüs mart-haziran ve aralık aylarında toplam üç artırımın yapılması.



TÜRK LİRASI POZİTİF AYRIŞACAK

Sabah'ın haberine göre, Çetinkaya liderliğindeki TCMB'nin, ocak ayından bu yana aldığı sıkılaştırıcı tedbirlerle, döviz piyasasında oynaklığı azalttığına dikkat çeken XTB Forex Araştırma Müdürü Arzu Toktay, Merkez Bankası'nın başarılı politikasının döviz kurlarındaki yükselişi baskılamaya devam edeceğini söyledi. Toktay, "MB'nin sıkılaştırma politikası ve bu kez gelişen ülke piyasalarının Fed kararına daha metanetli yaklaşımı bize kurda 11 Ocak zirvesinin denenmesinin zor olduğunu gösteriyor. Piyasa TL'yi pozitif fiyatlama için kendine yeni bir bahane bulacak" dedi.



FED FİYATLANDI

Fed'in kademeli faiz artırım sürecinde ilerlediğini ifade eden Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, içeride ise TCMB'nin üç bileşenli para politikasını sürdürmesini beklediğini söyledi. Yılmaz, "Sıkı likidite politikası, döviz likiditesini dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyici duruş. Geç likidite penceresi kullanımı daha etkin hale getirilebilir ve sıkı likidite politikası pekiştirilebilir" diye konuştu. İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu da Fed'in 25 baz puanlık artırımının fiyatlandığına dikkat çekti.



MERKEZ BANKASI YİNE TETİKTE

Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı, PPK'nın üst bant ve geç likidite penceresinde faiz artırımı yapabileceğini bildirdi. Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan da Fed'in faiz artırımının TCMB kanadında da karşılık görmesini beklediğini söyledi. Öte yandan sıkılaştırma adımlarını sürdüren Merkez Bankası dün de yüzde 9.25 faiz oranından piyasaya likidite vermedi.


#Piyasalar
#ABD Merkez Bankası
#Merkez Bankası
#TL
7 yıl önce