|

Polat: Aslanlar gibi mücadele ediyoruz

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, darbe girişiminde bulunulan ülkede normalde ekonominin darmadağın olacağını, Türkiye’de ise durumun tersinin yaşandığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 22:39 - 4/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye'de tüm tarafların birlik olup el ele verdiğine dikkat çeken Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “Sanki maça çıkan bir futbolcu gibi motive olduk. Vatan sevgisi bizi daha çok hırslandırdı. Normalde darbe girişiminde bulunulan bir ülkede ekonomi darmadağın olurdu. Biz şu anda aslanlar gibi mücadele ediyoruz. Daha fazla çalışıp 'Türkiye'nin olması gereken ekonomik kalkınmasını sağlayacağız” dedi.



2023 hedefi 3,5 milyar dolar


Sanayi, turizm, inşaat, gayrimenkul ve yenilenebilir enerjide faaliyet gösteren bir grup olduklarını hatırlatan Polat, “Bu iğrenç olayın hemen arkasından, 2 gün sonra enerji şirketimizin genel müdürüyle Fransa'ya gittik. Fransa'da ortaklarımızdan olan Fransız enerji firması Electricite de France (EDF) ve Kanadalı emeklilik fonu PSP Investments ile olağanüstü toplantı yaptık. EDF, yatırım için dünyada 5 ülke seçiyor. Biz 5'inci ülkenin Türkiye olması için çok uğraştık ve sonunda kabul ettirdik. Yani Türkiye yatırım programında kalmaya devam ediyor” bilgisini verdi. EDF ve PSP Investments ile bir ay içinde başlamak kaydıyla 1 milyar dolarlık yatırım yapma kararı aldıklarını belirten Polat, 2023'e kadar 2 bin megavat daha yatırım planları bulunduğunu bu oranın yatırım tutarının yaklaşık 2,5 milyar doların üzerinde olduğunu söyledi.


#Polat Holding
#Adnan Polat
#Darbe girişimi
8 yıl önce