|

Projeden ayrılan şirket olmadı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul 3. Havalimanı projesinin ilk fazını 2018'in ilk çeyreğinde devreye sokmayı hedeflediklerini belirterek, “Dünyanın prestij projesi olan 3. Havalimanı projesinde yer almak adına herkesin yarıştığı bir ortamda, kimsenin çekilmesi söz konusu değil” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:53 - 23/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Projeden ayrılan şirket olmadı
Projeden ayrılan şirket olmadı

Arslan, Türk Kızılayı'nın “Kan ver, hayat ver” kampanyası kapsamında kan bağışında bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul 3. Havalimanı projesinden, Hollandalı bir firmanın desteğini çektiği yönündeki iddianın sorulması üzerine Arslan, bahsi geçen firma dahil tüm firmaların işine devam ettiğini söyledi.



TÜRK BAYRAĞINA GEÇİŞ ARTACAK


Arslan, ayrıca, uluslararası bir sektör olan denizcilikle ilgili işlemlerin acentalar marifetiyle yapıldığına işaret ederek, Türk sahipli yabancı bayraklı teknelerin Türk bayrağına geçişini kolaylaştırmak adına yasal düzenlemeler yaptıklarını ifade etti. Bu konuda ikincil mevzuatları düzenlediklerini belirten Arslan, “Beklentimiz 6 bin civarında teknenin Türk bayrağına geçmesi, marinalarımızda Türk bayrağının dalgalanmış olması” dedi.


#Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı
#Ahmet Arslan
#3.havalimanı
7 yıl önce